Veikkausliigan otteluennakko: Suuret panokset kauden viimeisessä kotiottelussa

Veikkausliigan Mestaruussarja lähenee loppuaan ja Kuopion Palloseura pelaa kauden viimeisen kotipelinsä sunnuntaina 8. lokakuuta kello 16:00. Vastustajaksi Väre Areenalle saapuu FC Honka.

Veikkausliigan pelikausi 2023 vetää viimeisiä henkäyksiään ja ratkaisun hetket ovat käsillä. Helsingin Jalkapalloklubi johtaa sarjaa – ja on vahvasti etenemässä kohti mestaruutta. KuPS kuitenkin huohottaa edelleen helsinkiläisten niskaan ja eroa sarjakärkeen on kuusi pistettä, kun kierroksia on jäljellä kaksi.

HJK pelaa sunnuntaina Vaasan Palloseuran vieraana ja mikä Klubi onnistuu nappaamaan edes pisteen Vaasassa, varmistaa se Suomen mestaruuden itselleen. Jos HJK häviää oman ottelunsa ja vastaavasti Kuopion Palloseura voittaa Hongan, siirtyy ratkaisu viimeiselle kierrokselle. Silloin keltamusta lähtisi viimeiseen otteluun Helsingin Jalkapalloklubin vieraaksi kolme pistettä helsinkiläisiä perässä.

Lähtökohtaisesti KuPSilta vaaditaan joka tapauksessa voittoa kauden kotipäätöksestään, sillä Kanarialinnut tarvitsevat kolme pistettä varmistaakseen hopeisen mitalin. Tällä hetkellä kolmantena oleva VPS on kuopiolaisia neljä pistettä perässä. Vaikka kuopiolaisten unelma mestaruudesta elää, niin hopean tuomaa varmaa europaikkaa ei tässä kohti kannata unohtaa.

Joukkueet ovat kohdanneet toisensa Veikkausliigassa jo kaksi kertaa tällä kaudella. Ensimmäisellä kerralla Honka ryösti kolme pistettä Väre Areenalta huhtikuun loppupuolella ja KuPS vastaavasti suoritti kostoreissun Espooseen toukokuussa.

Molemmat joukkueet ovat olleet viime peleissä hieman alavireisiä verrattuna aikaisempaan. FC Honka puksutti kuuden voiton putkessa, kunnes kaatui HJK:lle Bolt Arenalla ja heti myöhemmin samalla viikolla Suomen Cupin finaalissa Ilvekselle. Vastaavasti kuopiolaiset ovat ottaneet Mestaruussarjassa tähän mennessä vain neljä pistettä kolmesta ottelusta, joten täydessä iskussa Kuopion Palloseurakaan ei ole ollut.

Tutustu huomisen ottelun etkojen ohjelmaan, futisbussien aikatauluun ja Toriparkin toimintaan tästä:

Päävalmentaja Jani Honkavaara lähtee otteluun luottavaisin mielin

Kuopion Palloseuran päävalmentaja Jani Honkavaara suhtautuu huomiseen otteluun ja sarjatilanteeseen optimistisen realistisesti.

”Ero HJK:hon on todennäköisesti liian iso kiinni kurottavaksi, mutta me päätimme, että niin kauan kuin on mahdollisuus, pistämme kaiken likoon. Olisi hienoa laittaa painetta HJK:lle, mutta silloin kaiken tulisi mennä täysin nappiin. Jos saamme aikaisen maalin, kaikki on mahdollista”, tiivistää Honsu tilannetta.

Honsu tiedostaa, että vierasjoukkueellakaan ei ole viime peleissä tullut toivottuja tuloksia. Honkavaara kuitenkin samaan aikaan tiedostaa, että tappioiden jälkeen Honka tulee otteluun sisuuntuneena.

”Hongalla on takanaan pettymys cup-finaalista ja pari huonoa tulosta Veikkausliigasta, joten uskon, että vastassa on sisuuntunut joukkue. Joukkue on pallollisena vahva ja etenee nopeasti erityisesti laidoilta”, tiivistää Honkavaara.

Ottelu on Veikkausliigakauden viimeinen Väre Areenalla ja Honsu haluaakin kiittää kuopiolaisyleisöä koko kauden kestäneestä huikeasta kannatuksesta.

”Väre Areenalla on ollut tällä kaudella hyvä tunnelma, ja kannattajat ovat olleet hienosti tukenamme, joten olisi hienoa, että saisimme vielä kerran täyden tuen kuopiolaisyleisöltä. Yhdessä pystymme tekemään ihmeen”, kiittelee Honsu kuopiolaisyleisöä.