Veikkausliigan otteluennakko: SJK vierailee Väre Areenalla runkosarjan viimeisessä kotipelissä

Veikkausliigan runkosarja lähestyy loppuaan ja taistelu sarjasijoituksista käy kuumana. Kuopiossa pelataan huomenna sunnuntaina 20.8. Veikkausliigan kärkiottelu, kun kuopiolaiset isännöivät runkosarjan viimeisessä kotiottelussaan Väre Areenalla SJK:ta kello 16:00 alkavassa jännitysnäytelmässä.

Veikkausliigan seuraajien katseet on suunnattu huomenna Kuopioon, jossa mestaruustaistelun kannalta pelataan erittäin tärkeä ottelu. Sarjataulukon kärkipaikalta otteluun lähtevä KuPS saa vastaansa sarjataulukon kolmosen SJK:n, joten panoksia ottelusta ei puutu. Huomenna jaettavat sarjapisteet ovat merkittävät ajatellen runkosarjan loppusijoituksia ja asetelmia Mestaruussarjaa ajatellen. Runkosarjan jälkeen Veikkausliigan kärkikuusikko pelaa oman yksinkertaisen sarjansa toisiaan vastaan Mestaruussarjassa ja viimeiset kuusi joukkuetta pelaavat samalla systeemillä Haastajasarjassa. Runkosarjan pisteet jäävät joukkueille mukaan myös loppusarjoissa, joten jokainen piste tulee olemaan suuressa painoarvossa kauden ratkaisuhetkillä.

Kuopion Palloseura johtaa Veikkausliigaa 38 pisteellään ja eroa toisena olevaan Helsingin Jalkapalloklubiin on yksi piste. Huomisen vastustaja komeilee sarjataulukon kolmannella sijalla 35 pisteellään ja voitolla seinäjokelaiset nousisivat tasapisteisiin kuopiolaisten kanssa. Huomenna pelataan mestaruustaistelun kannalta toinenkin iso peli, kun Turussa FC Inter kohtaa HJK:n kello 14:00 alkavassa ottelussa.

KuPSin sunnuntaisen vastustajan SJK:n tilanne näytti pitkään enemmän kuin hyvältä: voittamalla rästipelinsä seinäjokelaiset olisivat päässeet karkumatkalle Veikkausliigan mestaruustaistelussa. Edelliset viisi peliä ovat kuitenkin olleet karvasta kalkkia SJK:lle ja pistetilille on kertynyt vain neljä pistettä. Joukkue onkin tällä hetkellä kolmen ottelun tappionputkessa ja pyrkii kääntämään suuntansa huomisen ottelun myötä. Tappioputkesta huolimatta mestaruustaistelu on vielä hyvin avoinna, mutta pisteet huomisesta ottelusta maistuisivat vierasjoukkueelle.

Kuopion Palloseuran vaikea kesä-heinäkuun vaihde on selätetty ja joukkue on ottanut kaksi tärkeää voittoa Veikkausliigassa putkeen. Heinäkuun 30. päivä joukkue nappasi kotikentällään 2–0 voiton KTP:sta Arttu Heinosen kahdella maalilla ja viime sunnuntaina Tampereella kaatui Ilves lukemin 0–3. Ratinan stadionilla nähty voitto kuitenkin ei tyydyttänyt peliesitykseltään päävalmentajaa, joka pelin jälkeen haastattelussa peräänkuuluttikin parempaa tekemistä huomista ottelua varten

Tällä kaudella joukkueet ovat kohdanneet toisensa kertaalleen Veikkausliigassa, kun 26. toukokuuta pelatussa ottelussa Kuopion Palloseura taipui 1–0 OmaSp Stadionilla. Melkein kolmen kuukauden ero otteluiden välissä muuttaa kuitenkin ennakkoasetelmia ja varsinkin Kuopion Palloseura on vahvistunut siirtoikkunan aikana, joten tuon ottelun tulosta ei tässä kohti kannata liikaa miettiä.

Tarkkaile SJK:sta huomenna näitä kolmea asiaa


Veikkausliigan ahkerin keskittäjä löytyy SJK:n laidalta, jossa brasilialainen laitapakki Murilo pistää palloa kohti rangaistusaluetta. Viime kaudella vielä HJK:ta edustanut Murilo pystyy haastamaan nopealla vauhdillaan KuPS puolustusta, ja keskitykset ovat olleet laadukkaita läpi kauden. Keltamustien kannattajilla on vielä muistissa Derry City:n maalit, joten oman maalin edustalla pitää olla huomenna hereillä.

Maalivahtipeli on yksi SJK:n alkukauden kulmakiviä, mutta Ovie Ejeherin lainasopimuksen loputtua seinäjokelaisten maali ei ole pysynyt yhtä puhtaana. Ovieta paikkaamaan saapunut latvialainen Krisjanis Zviedris ohitettiin neljän ensimmäisen Veikkausliiga ottelunsa aikana seitsemän kertaa ja viimeisimmän ottelun maalivahti seurasi vaihtopenkiltä. Huomisen kohdalla onkin kysymysmerkkejä siitä, että kuka aloittaa seinäjokelaisten maalilla.

Yksi tunnusmerkki SJK:n pelaamisessa läpi kauden on ollut korkea prässi. Varsinkin maalipotkujen jälkeen seinäjokelaiset aloittavat prässinsä korkealla ja sen ohittamiseen pitää olla KuPSilla huomenna ratkaisut valmiina. Ottelun kuva tuleekin olemaan hyvin erilainen kuin viime viikon ottelu Ilvestä vastaan, jossa tamperelaiset eivät varsinaisesti prässänneet vaan tyytyivät miesvartiointiin.

Päävalmentaja Jani Honkavaara odottaa innolla huomista tunnelmaa Väre Areenalla

Kuopion Palloseuran huominen kotiottelu on herättänyt mielenkiintoa kuopiolaisyleisössä ja pääsylippuja on myyty otteluun hyvää tahtia. Otteluennakon kirjoitushetkellä myydyt liput ja kausikorttimäärä nousevat yhteensä selvästi yli 3 000, joten tätä kärkiottelun tunnelmaa ei kannata missata.

Kahdettatoista kenttäpelaajaa eli kotiyleisön kovaa kannatusta toivoo myös Kuopion Palloseuran päävalmentaja Jani Honkavaara. Katso videolta Honsun mietteet ennen huomista ottelua:

Pääsyliput huomiseen otteluun voit lunastaa kätevästi Tiketin kautta ennakkoon:

https://www.tiketti.fi/kups-sjk-vare-areena-kuopio-lippuja/89379?b=1

Veikkausliigan ottelu KuPS-SJK Kuopion Väre Areenalla sunnuntaina 20.8.2022 klo 16.00!