Veikkausliigan otteluennakko: SJK – KuPS huomenna kello 18:00

Kuopion Palloseura kohtaa kärkiottelussa SJK:n vieraskentällä huomenna kello 18:00. Keltamustat hakevat ottelusta seitsemättä perättäistä voittoa Veikkausliigassa.

Veikkausliigaa johtavan Kuopion Palloseuran hieno sarjakausi jatkuu perjantai-iltana Seinäjoella. Sarjataulukon kolmantena oleva kotijoukkue SJK ja KuPS iskevät yhteen tulikuumassa kärkiottelussa. Ottelua pääset seuraamaan suorana lähetyksenä RUUTU+ palvelun kautta.

Veikkausliigan jännittävä runkosarja lähestyy Kuopion Palloseuran osalta puoltaväliä. 22 sarjakierroksen mittaisesta runkosarjasta keltamustat ovat pelanneet toistaiseksi yhdeksän ottelua ja vastaavasti SJK seitsemän ottelua. Kaksi ottelua vähemmän pelanneet seinäjokelaiset hengittävät kuopiolaisten niskaan ja ovat vain kahden pisteen päässä KuPSista.

Kuopion Palloseura nousi Veikkausliigan sarjataulukon ykkössijalle kukistamalla FC Lahden kotikentällään viime viikolla. Saku Savolaisen ja Joona Vetelin upeat maalit toivat keltamustille tärkeät kolme pistettä. Samalla kierroksella aikaisemmin kärkipaikkaa pitänyt HJK jäi tasapeliin Ilveksen vieraana ja on nyt pisteen päässä kanarialinnuista.

SJK ei ole hävinnyt vielä kertaakaan tällä kaudella Veikkausliigassa

Seinäjokelaiset ovat aloittaneet sarjakauden todella vahvasti, eikä joukkue ole hävinnyt vielä yhtään ottelua Veikkausliigassa. Seitsemästä sarjaottelusta SJK on voittanut viisi ja pelannut kaksi kertaa tasapelin. Voittamalla huomisen ottelun SJK nousisi sarjataulukon kärkipaikalle, ainakin toistaiseksi.

Veikkausliigan nuorin joukkue SJK on onnistunut talvikauden hankinnoissaan. Paraguayn pääsarjasta Seinäjoelle saapunut hyökkääjä Jaime Moreno on näyttänyt vaarallisuutensa ja viimeistellyt tähän mennessä jo viisi maalia Veikkausliigassa.

Avainasemassa SJK:n alkukauden hyvässä menestyksessä on ollut toimiva alakerta. Seinäjokelaisten puolustus on hoitanut tehtävänsä esimerkillisesti ja maaleja joukkue on päästänyt tähän mennessä vasta kaksi. Maalinteossa joukkuetta vastaan ovat onnistuneet vain kaksi joukkuetta: FC Inter sekä FC Haka.

Kuopion Palloseura lähtee otteluun ilman Anton Popovitchiä

KuPSin keskikentän taituri Anton Popovitch on pelikiellossa huomisen ottelun ja valmennus on pakotettu tekemään sen takia pieniä muutoksia avauskokoonpanoon. Päävalmentaja Jani Honkavaara ei kuitenkaan näe tilannetta ongelmallisena vaan hymyilee tyytyväisenä haastattelussa.

Popo pystytään korvaamaan emmekä muutenkaan mieti poissaolijoita, sillä meillä on todella yhtenäinen joukkue. Tämä on meille cup-otteluiden myötä kolmen pelin viikko, joten kaikkia tarvitaan” kertoo Honkavaara aurinkoisella Väre Areenalla.

SJK:n puolustaminen saa kehuja myös Honkavaaralta.

”SJK:n puolustaminen on vahvaa ja heillä on siihen hyvä konsepti: korkea prässi ja mikäli se ei onnistu, SJK puolustaa usean miehen voimin omaa maalia.  Meidän täytyy hyökätä nopeasti, mutta oikeina hetkinä. Ja pelata myös pitkiä hyökkäyksiä. Tiloja kyllä löytyy” kuvailee Jani seinäjokelaisten puolustusta.

Päävalmentaja Honkavaaralle Seinäjoki on tuttu paikka niin kotipaikkakuntana kuin myös valmennusympäristönä. Kehuja myös saa OmaSp Stadion.

” On mukava palata lakeuksille ja Suomen kauneimmalle stadionille. Mutta vielä hienompaa on pelin ennakkoasetelmat, sillä kukaan ei osannut kuukausi sitten ennakoida, että tämä on kärkikamppailu. Tulee hieno matsi” sanoo Honkavaara haastattelun loppuun.

 Ohjeita keltamustien kannattajille

Vieraskannattajien katsomoon liput myydään erikseen toimivasta lippulinkistä ja liput tulee ostaa ennakkoon. Vieraskannattajien katsomo löytyy Itäpäädyn lohkosta 114 ja paikan sieltä voit ostaa tästä:

https://www.ticketmaster.fi/event/322889?CL_ORIGIN=ORIGIN2

Kuopion Palloseura järjestää yhteistyökumppanimme Amarillon kanssa vieraspelistudion huomenna kello 17:00 alkaen. Luvassa on touhuja, kisoja, pelaajahaastatteluja sekä tietenkin SJK-KuPS isolta screeniltä. Paikalla myös Anton Popovitch

Ottelun voit katsoa myös kotisohvalta Ruutu+ palvelun kautta.