Veikkausliigan otteluennakko: sarjakärki VPS saapuu Kuopioon

Kuopion Palloseuran Veikkausliigakausi jatkuu perjantaina 10.5. kello 18:00, kun kuopiolaiset isännöivät Vaasan Palloseuraa Väre Areenalla.

Veikkausliigakausi jatkuu huomenna kärkiottelulla, kun Kuopioon saapuu sarjakärki Vaasan Palloseura. Molemmat joukkueet ovat aloittaneet liigakautensa ilman tappioita, joten tiedossa on kovatasoinen ottelu.

Viidestä alkukauden ottelustaan VPS on voittanut neljä ja pelannut kerran tasapelin. Voitot joukkue on napannut Hakasta, Gnistanista, AC Oulusta sekä FC Lahdesta. Ainoa pistemenetys on tullut pohjanmaan derbyssä, jossa VPS ja SJK pelasivat 1-1 tasapelin.

Keltapaitojen alkukausi on ollut vieraspelipainotteinen, sillä avausottelun jälkeen KuPS on pelannut neljä ottelua putkeen vieraskentällä. Väre Areenalla joukkue kaatoi Helsingin Jalkapalloklubin näytöstyyliin 3-1 ja sen jälkeen pistetilille on tullut 6 pistettä neljästä ottelusta. Nyt joukkue palaa kotikentälleen ja tavoitteena on täydet kolme pistettä.

Joukkueiden edellinen kohtaaminen on helmikuun alkupuolelta Liigacupin ottelusta. Tuolloin KuPS kurvaili heti ensimmäisistä minuuteista alkaen karkuun ja loppulukemat Lippumäen ylipainehallissa olivat 5-0. KuPSin maaleista vastasivat Joslyn Luyeye-Lutumba, Axel Widjeskog, Arttu Heinonen, Clinton Antwi sekä Pyry Lampinen.

VPS sarjakärjessä asiantuntijoiden yllätykseksi

Vaasan Palloseuraa povattiin mm. Urheilulehden ennakossa sijalle seitsemän, eikä vaasalaisten liitoon uskottu. Viime hetken tähtihankinnat kuitenkin onnistuivat täydellisesti ja VPS lähtee huomiseen otteluun sarjan kärkipaikalta.

Viime kaudella VPS:n kausi oli kaksijakoinen: ensimmäinen runkosarjan puolisko oli suorastaan pelottavan huono tuloksien valossa. Joukkue kävi jopa sarjajumbona, kunnes palaset loksahtivat kohdilleen ja joukkue pelasi loppukauden ilman tappioita. Nousujohteinen kausi toi seuralle Veikkausliigan pronssiset mitalit kymmenen vuoden odotuksen jälkeen – viimeksi vaasalaiset olivat mitaleilla kaudella 2013, jolloin myös mitalien väri oli pronssinen. Menestys jatkui myös Veikkausliigan UECL-lopputurnauksessa ja Vaasan Palloseura nappasi itselleen paikan tulevan kesän eurokarsinnoista.

Alkukauden aikana VPS on tehnyt Veikkausliigassa 11 maalia ja päästänyt vain viisi. Näistä yhdestätoista maalista kuusi on tehnyt kaksikko Mads Borchers ja Teemu Hytönen, joista molemmilla on maalipörssissä kolme täysosumaa. Yksi alkukauden puhutuimmista nimistä on kuitenkin ollut Alfie Cicale, joka saapui seuraan ilman Transfermarkt historiaa, mutta tehnyt tähän mennessä jo tehot 1+3.

KuPS-kasvatteja Vaasan Palloseurasta löytyy kaksi: 27-vuotias toppari Mikko Pitkänen sekä 26-vuotias keskikentän taituri Antti-Ville Räisänen.

”Haasteellinen ottelu tiedossa”

Kuopion Palloseuran päävalmentaja Jani Honkavaara odottaa huomisesta ottelusta haasteellista sekä erittäin suoraviivaista. Honsu kertoo haastattelussa, että VPS:n viime hetken hankinnat onnistuivat Vaasassa sekä pelitapaa on valmennuksen toimesta hiottu jo vuosia pelaajille. Katso haastattelu kokonaisuudessaan tästä:Veikkausliigan ottelu Kuopion Palloseura – Vaasan Palloseura Kuopion Väre Areenalla perjantaina 10.5. kello 18.00.

Matsiliput otteluun myy tiketti.fi, pääset lippukaupoille painamalla tästä. Lisäksi kaikki äidit pääsevät Aurinkokatsomoon veloituksetta, edun voi lunastaa portilta.