Veikkausliigan otteluennakko: Sarjakärki isännöi voittotilin avannutta AC Oulua

Kuopion Palloseuralla on edessään kesäkuun ensimmäinen Veikkausliigan kamppailu, kun keltapaidat isännöivät lauantaina 8.6. AC Oulua. Ottelu vihelletään käyntiin Kuopion Väre Areenalla kello 17:00.

Kuopion Palloseura purskuttaa pitkässä tappiottomien Veikkausliiga-otteluiden putkessa. Viimeisin tappio kuopiolaisilla on viime vuoden syyskuulta ja sen myötä tappiottomien liigaotteluiden putki on venynyt jo 14 otteluun. KuPSin ja samalla koko Veikkausliigan ennätykseen on kuitenkin vielä matkaa – kausilla 2021–2022 keltapaidat pelasi 31 tappiotonta Veikkausliiga-ottelua putkeen.

KuPS jatkaa edelleen Veikkausliigan kärkipaikalla. 10 ottelustaan Kuopion Palloseura on voittanut kuusi ja pelannut neljä tasapeliä. 22 pisteellään KuPS on piikkipaikalla tasapisteissä Vaasan Palloseuran kanssa, mutta kuopiolaisilla on tällä hetkellä parempi maaliero.

AC Oulun alkukausi on ollut todella vaikea. Yhdeksästä ottelusta joukkue on kerännyt vain seitsemän pistettä, ja ennakko-odotuksiin nähden alkukausi on ollut pettymys. Oulussa nähtiin kuitenkin viime viikolla toivonpilkahdus, kun laivastonsiniset tarjosivat shokkihoitoa Helsingin Jalkapalloklubille voittamalla kotikentällään pääkaupunkilaiset lukemin 1–0.

Joukkueet kohtaavat nyt ensimmäistä kertaa tällä Veikkausliigakaudella. Viimeksi joukkueet pelasivat toisiaan vastaan Liigacupin lohkovaiheessa helmikuussa, jolloin KuPS oli tyly isäntä oululaisille. Kuopiolaiset lähtivät tauolle 2–1 johtoasemassa kahdella Otto Ruopin maalilla ja loppulukemat 3-1 viimeisteli Paul Ogunkoya volttituuletuksien siivittelemänä.

Väre Areenalle odotetaan hyvää yleisömäärää

Lauantai-iltana pelattava Veikkausliigan ottelu on herättänyt kiinnostutusta kuopiolaisissa. Ennakkolipunmyynti on käynyt vilkkaana ja sen lisäksi paikalle odotetaan reilua 400 Savon Sanomat Jalkapallokoululaista vanhempinensa kanssa.

Päävalmentaja Jani Honkavaara odottaa huomisesta ottelusta kuopiolaisille haasteellista ottelua.

”Haasteellinen ottelu tulossa, Oulu sai viimeksi hyvän tuloksen aikaiseksi. Oulu on kamppailuvalmis, todella reaktiivinen ja aggressiivinen joukkue. Kohtuullisen haasteellinen orientoitua siihen, että mitä huomenna sieltä tulee.”

Katso päävalmentajan haastattelu kokonaisuudessaan tästä:

Veikkausliigan kotiottelu KuPS – AC Oulu huomenna 8. kesäkuuta kello 17:00 Väre Areenalla. Varmista paikkasi etukäteen – ja säästät samalla 5 euroa:

Osta liput tästä!