Veikkausliigan otteluennakko: Mestaruustaistelu jatkuu Väre Areenalla – SJK saapuu vieraaksi

Kuopion Palloseuralla on jäljellä enää kolme Veikkausliigan ottelua. Sunnuntaina 1. lokakuuta keltamustat isännöivät Kuopion Väre Areenalla SJK:ta ottelussa, jossa molemmilla joukkueilla on panosta.

Helsingin Jalkapalloklubi johtaa Veikkausliigaa seitsemän pisteen erolla Kuopion Palloseuraan. 25 ottelua pelanneet helsinkiläiset ovat napanneet 53 pistettä, mutta 46 pisteessä majaileva KuPS on pelannut yhden ottelun HJK:ta vähemmän. Sarjataulukon tilanteesta mielenkiintoisen tekee VPS, joka on kolme pistettä kuopiolaisia perässä, mutta HJK:n tapaan pelanneet yhden ottelun enemmän kuin KuPS.

Kuopion Palloseura nappasi edellisellä kierroksella valtavan ison voiton. KuPS kaatoi FC Interin vieraskentällä viime hetkien rangaistuspotkun avulla ja nappasi täydet kolme pistettä pistetilille. Pisteet pitivät kuopiolaisten mestaruushaaveet elossa ja samalla joukkue on askeleen lähempänä suoraa europaikkaa.

Seinäjoen Jalkapallokerhon viimeisin ottelu oli vähintäänkin kaksijakoinen. Seinäjokelaiset joutuivat 0–2 tappioasemaan HJK:ta vastaan, mutta onnistuivat luomaan upean takaa-ajon ja tekivät kaksi maalia kolmen minuutin sisällä toisistaan. Kovan hurmoksen saanut SJK haki jopa voittomaalia, mutta kuin salama kirkkaalta taivaalta HJK iski vastaan ja Hassane Bande viimeisteli HJK:lle 2–3 voiton ottelun lisäajalla.

SJK on ollut viime vuosien aikana KuPSille kinkkinen vastustaja vieraskentällä, mutta Väre Areenalla kuopiolaisten peli on kulkenut. Viimeisin Kuopion Palloseuran tappio SJK:lle Väre Areenalla tapahtui kaudella 2019 – tuolloin seinäjokelaiset nujersivat Jani Honkavaaran luotsaaman KuPSin tiukan väännön jälkeen 0–1. Tällä kaudella joukkueet ovat kohdanneet Veikkausliigassa toisensa kaksi kertaa. Ensimmäisessä kohtaamisessa OmaSp Stadionilla SJK nappasi kolme pistettä tuloksin 1–0 ja vastaavasti Väre Areenalla KuPS otti vakuuttavan 3–0 voiton.

Sunnuntaina pelattava Veikkausliigan huippukamppailu on molemmille joukkueille tärkeä. Voitolla KuPS luo paineet sarjakärki HJK:lle, joka kohtaa eurorasituksen keskellä ensi viikon sunnuntaina VPS:n. Kuopion Palloseuralla on SJK:n jälkeen vielä yksi kotiottelu FC Honkaa vastaan ennen kauden päättävää HJK-vierasottelua. Hyvän alkukauden pelannut SJK taas hakee ottelusta pisteitä, jotta joukkue taistelisi edelleen mitaleille noususta.

Huomenna Kuopion Väre Areenalla voidaan siis odottaa todella mielenkiintoista ottelua kahden huippujoukkueen taistellessa elintärkeistä Veikkausliiga-pisteistä.

Väre Areenalla nähdään huomenna superetkot ja Futisbussit kulkevat jälleen!

Kuopion Palloseura järjestää Naisten Suomen Cupin loppuottelun kunniaksi superetkot. Paitsio Pubin ovet aukeaa jo kello 14:30 ja esimerkiksi kello 17:20 Pubissa nähdään valmennuksen edustaja, joka kertoo joukkueen kuulumiset ennen ottelua.

Mölymäen liikennejärjestelyt ovat helpottuneet, mutta saamamme positiivisen palautteen myötä jatkamme Futisbussien järjestämistä myös huomenna. Lisäksi Kuopion Toriparkki tarjoaa veloituksettoman pysäköinnin otteluntapahtuman ajan.


Lue lisää Futisbussien aikataulusta, Superetkojen ohjelma ja Toriparkin ohjeistus täältä:

”Hieno matsi tulossa, hieno mahdollisuus laittaa painetta HJK:lle”

Kuopion Palloseuran päävalmentaja Jani Honkavaara asteli tuttuun tapaan KuPSin mediatiimin eteen valmistavien harjoituksien jälkeen. Haastattelussa Honsu kertoo joukkueen olevan valmis tulevaan kohtaamiseen ja odottaa hienoa ottelua. Katso haastattelu tästä:

VeikkausTV Studion tuore Veikkausliiga-studio on julkaistu ja jaksossa käsitellään myös huomista ottelua. Käy tutustumassa asiantuntijoiden näkemyksiin huomisesta ottelusta.

Veikkausliigan Mestaruussarjan ottelu KuPS-SJK Kuopion Väre Areenalla sunnuntaina 1.10.2022 kello 18.00!