Veikkausliigan otteluennakko: KuPS vierailee uudistuneella Veritas Stadionilla

Kuopion Palloseura jatkaa Veikkausliigan runkosarjaa huomenna Turussa, kun se kohtaa FC Interin toista kertaa tällä kaudella. Ottelu potkaistaan käyntiin kello 18:00.

Veikkausliigan runkosarja on kääntynyt loppupuoliskolle ja Kuopion Palloseuran tilanne sarjataulukossa näyttää hyvälle. KuPS johtaa sarjaa – keltamustat ovat keränneet 16 ottelustaan 31 pistettä. SJK on sarjakärjen kanssa samoissa pisteissä, mutta on pelannut kuopiolaisiin verrattuna kaksi ottelua vähemmän. Kolmantena sarjataulukossa niskaan huohottaa HJK, jolla on kolme pistettä vähemmän, mutta yhtä paljon otteluita pelattuna kuin KuPSilla.

Turun FC Interin kausi on ollut kaksijakoinen. Turkulaisten alkukausi näytti loistavalta, mutta kolmesta viimeisestä ottelusta joukkue on napannut vain yhden pisteen. Joukkueen viimeisimmissä peleissä on näkynyt puolustusvirheitä, joka on kostautunut turkulaisille. Viimeksi Inter taipui keskiviikkona kovan taistelun päätteeksi Vaasan Palloseuralle kotikentällään 0–2. Pisteitä joukkueella on kasassa 18 ja otteluita turkulaiset ovat pelanneet toistaiseksi 13.

Kotikentällään Veikkausliigan otteluissa turkulaiset ovat kuitenkin olleet vahvoja: kuudesta pelistä joukkue on voittanut neljä. Pelit uudistuneella Veritas Stadionilla ovat siis kulkeneet hyvin, eikä luonnunnurmen vaihtuminen tekonurmeen ole haitannut menoa.

Veikkausliigassa joukkueet ovat kohdanneet kertaalleen tämän vuoden aikana. KuPS taipui kauden avauskierroksella kotikentällään 1–2. Silloin kuopiolaisten ainokaisen teki Anton Popovitch, mutta paljon on tapahtunut kyseisen pelin jälkeen. Isoimpana muutoksena KuPSin päävalmentajan vaihtuminen Jani Honkavaaraan, jonka jälkeen keltamustat ovat nousseet sarjataulukon kärkipaikalle.

Otteluun lähdetään mielenkiintoisista lähtökohdista

KuPSin edelliset ottelut Veikkausliigassa ovat olleet vähintäänkin mielenkiintoisia: IFK Mariehamnia vastaan Kuopion Palloseura ei pystynyt murtamaan ahvenanmaalaisten puolustusta, Lahdessa nähtiin yhteensä seitsemän maalia ja Vaasan Palloseuraa vastaan keltamustat pelasivat käytännössä koko ottelun vajaamiehisenä. KuPSin onneksi viimeisimmästä ottelusta on yli viikko ja joukkue onkin saanut harjoitella pitkästä aikaa rauhassa.

Jos vierasjoukkue KuPS lähtee otteluun hyvin levänneenä niin samaa ei voi sanoa kotijoukkueesta: Inter pelasi viimeksi tiistaina ja sitä edeltäväkin ottelun joukkue pelasi viikko sitten lauantaina. Huomenna kentälle astuttaessa vireystilan pitäisikin olla parempi Kuopion Palloseuralla, vaikka joukkue istuukin tänään bussissa useita tunteja.

Kokoonpanoihin katsottaessa kotijoukkueella tuskin nähdään isompia muutoksia eikä FC Inter ole myöskään toistaiseksi tiedottanut uusista pelaajista siirtoikkunan aukeamisen jälkeen. Kuopion Palloseura vastaavasti on vahvistanut joukkuettaan siirtoikkunan aikana. Keltamustien riveihin on liittynyt kaksi uutta hyökkääjää: Jake Jervis sekä Tete Yengi. Lisäksi KuPS saa otteluun paluumuuttajan, kun Tony Miettinen palasi lainalta takaisin Pohjois-Savoon. Keltamustien avauskokoonpanossa tullaankin näkemään varmuudella yksi muutos johtuen Ibrahim Cissen pelikiellosta, mutta muilla nimillä on turha spekuloida tässä kohti.

Päävalmentaja Jani Honkavaara tiedostaa kotijoukkueen vaarallisuuden

Haastattelimme Väre Areenalla päävalmentaja Jani Honkavaaraa sekä KuPS-kasvatti Saku Savolaista ennen kuin joukkue lähti matkustamaan kohti Turkua. Katso ennakkohaastattelut alla olevalta videolta: