Veikkausliigan otteluennakko: KuPS isännöi kovavireistä AC Oulua Väre Areenalla

Kuopion Palloseuralla on vielä juhannusviikolla edessään yksi Veikkausliigan kamppailu, kun keltapaidat isännöivät keskiviikkona 22.6. AC Oulua. Ottelu potkaistaan käyntiin Kuopion Väre Areenalla kello 18.00.

KuPS:n historiallisen pitkä tappiottomien Veikkausliiga-otteluiden putki sai päätöksensä viime lauantaina Espoossa Tapiolan Urheilupuiston vesisateessa, kun kotijoukkue FC Honka voitti kuopiolaisvieraansa maalein 2-0 (2-0). Ennen Honka-ottelua KuPS pelasi ennätykselliset 31 tappiotonta Veikkausliiga-ottelua. 

KuPS jatkaa edelleen Veikkausliigan kärkipaikalla. 11 ottelustaan KuPS on voittanut kahdeksan, pelannut kahdesti tasan ja hävinnyt kertaalleen. 26 pisteellä KuPS on piikkipaikalla tasapisteissä ottelun enemmän pelanneen HJK:n kanssa.

AC Oulun alkukausi on ollut erinomainen. Viime kaudelle paluun Veikkausliiga-kentille tehnyt oululaisjoukkue on kerännyt 11 ottelustaan 18 pistettä ja on Veikkausliigassa komeasti neljäntenä. Muutos viime kauteen on ollut melkoinen, sillä joukkueen edellinen kausi päättyi putoamiskarsintoihin, jossa se puolusti sarjapaikkaansa onnistuneesti Rovaniemen Palloseuraa vastaan. Edellisessä ottelussaan laivastonsiniset tarjosivat shokkihoitoa Helsingin Jalkapalloklubille hakemalla Töölöstä 0-1 voiton.

Joukkueet kohtaavat nyt toista kertaa tällä kaudella. Joukkueiden ensimmäinen välienselvittely Oulussa päättyi KuPS:n selvään 0-3 voittoon. Toukokuun puolivälissä pelatun ottelun suurimpia hahmoja oli KuPS:n brassiväkkärä Talles, joka iski kaksi maalia ja antoi syötön Tim Väyrysen tekemään ottelun avausosumaan.

KuPS on ollut AC Oulun 20-vuotisen seurahistorian aikana oululaisille vaikea pala. Joukkueiden 11 virallisesta keskinäisestä ottelusta KuPS on voittanut 10 ja oululaiset kerran. AC Oulun ainoa voitto KuPS:sta on 18 vuoden takaa kesäkuulta 2004 joukkueiden historian ensimmäisestä kohtaamisesta. Silloin Raatin Stadionilla AC Oulu voitti Ykkösen kamppailun 2-0. 

Viimeaikaisissa keskinäisissä maalinteko on ollut oululaisille haastavaa, sillä KuPS:n maali on pysynyt puhtaana AC Oulua vastaan jo yli 470 minuuttia.

Väre Areenalle odotetaan jopa kauden ennätysyleisöä

Keskiviikkoiltana pelattava Veikkausliigan huippukamppailu on herättänyt kiinnostusta myös kuopiolaisessa palloiluyleisössä. Ennakkolipunmyynti on käynyt jopa poikkeuksellisen vilkkaana ja Väre Areenalle odotetaankin kauden toistaiseksi korkeinta yleisömäärää.

KuPS on valmistautunut hyvin AC Oulu-kamppailuun ja keskiviikkona joukkue pääsee testaamaan kovavireisen vierasjoukkueen myös hyvässä terveystilanteessa. Ainoastaan pitkäaikaispotilaat Nika Sitchinava ja Joona Veteli ovat varmuudella keltamustan vahvuudesta sivussa.

Keltamustien leirissä viime lauantain vierastappio Espoossa on käsitelty ja joukkue uhkuu pelihaluja ennen lyhyttä juhannuspaussia. 

”Meille sopii loistavasti se, että pääsemme jälleen nopeasti takaisin pelikentälle. Olemme palautuneet hyvin lauantain ottelusta ja kaikki ovat valmiita keskiviikon koitokseen”, kertoo KuPS-luotsi Simo Valakari.

Vierasjoukkue AC Oulu on hyvä sekoitus kokeneempia pelimiehiä ja nuoria tulevaisuuden nimiä. Nuoresta kaartista varsinkin Otso LiimattaJere KallinenMiika Koskela ja Onni Suutari ovat kantaneet isoa vastuuta alkukaudesta, ja heiltä on lupa odottaa onnistumisia myös vastaisuudessakin.

AC Oulun portugalilaisluotsi Ricardo Duarte ryhmittää joukkonsa useimmiten eri variaatioihin 4-3-3 -muodostelmasta, eikä keskiviikkonakaan vierailta ole odotettavissa suuria yllätyksiä.

”AC Oulu on laadukas joukkue, eikä ole sattumaa, että se on viime aikoina kaatanut sekä Hongan, että HJK:n. Heillä on tunnistettava peli-identiteetti ja paljon laadukkaita pelaajia. Tulee varmasti hyvätasoinen ottelu, jossa molemmilla joukkueilla on selkeät pelilliset tavoitteet”, Simo Valakari ennakoi.

Veikkausliigan ottelu KuPS-AC Oulu Kuopion Väre Areenalla 22.6. kello 18.00 alkaen!

*Huom!

Veikkauksen etuasiakkaat voivat ostaa kaksi lippua yhden hinnalla KuPS-AC Oulu -otteluun. Etu on voimassa sadalle ensimmäiselle etuasiakkaalle. Veikkauksen etuasiakkaat pääsevät lunastamaan lippuedun seuraavan linkin kautta: 

https://www.tiketti.fi/tarjous/kupsoulu/veikkaus2in1

*Uutinen on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa*