Veikkausliigan otteluennakko: KuPS isännöi IFK Mariehamnia

Kuopion Palloseuran kausi Veikkausliigassa jatkuu maajoukkuetauon jälkeen huomenna 27. kesäkuuta, kun keltapaidat isännöivät kotikentällään Väre Areenalla IFK Mariehamnia. Ottelu vihelletään käyntiin kello 18:00.

Ottelu on molemmille joukkueille äärimmäisen tärkeä. Kuopion Palloseura lähtee tiistai-illan kamppailuun sarjan kärkipaikalta ja ottelussa on jaossa tärkeät pisteet mestaruustaistelua ajatellen. 13 ottelustaan keltamustat ovat napanneet 28 pistettä yhdeksän voiton, yhden tasapelin ja kolmen tappion myötä. KuPS johtaa sarjataulukkoa yhdellä pisteellä ennen SJK:ta, mutta seinäjokelaiset ovat pelanneet kaksi ottelua kuopiolaisia vähemmän. Sarjataulukon kolmantena on HJK, joka on pelannut yhtä monta peliä kuin Kuopion Palloseura, mutta napannut kaksi pistettä vähemmän.

IFK Mariehamnin alkukausi on ollut haastava. Ahvenanmaalaiset ovat voittaneet vain yhden ottelun 11 pelistään ja tappioitakin on kertynyt seitsemän kappaletta. Joukkue on kerännyt tähän mennessä vain kuusi pistettä ja on tasapisteissä sarjataulukon viimeisenä olevan VPS:n kanssa.

Joukkueet kohtaavat toisensa tällä kaudella toista kertaa. Vappuaattona Maarianhaminan Wiklöf Holding Arenalla pelatussa ottelussa keltamustat ottivat vaikean ensimmäisen nelivitosen jälkeen puhtaan 0–2 voiton. Kuopion Palloseuran maaleista vastasi kohtaamisessa Urho Nissilä ja Seth Saarinen.

Odotettavissa tiukasti puolustava vierasjoukkue

Väre Areenalle odotetaan huomenna tiiviisti puolustava vierasjoukkue, joka on vaarallisimmillaan pallonriistojen jälkeen, jolloin vastahyökkäykset käynnistetään nopeasti ja suoraviivaisesti. Pelinkuva voikin olla hyvin samanlainen kuin juhannusaattona pelatussa Suomen Cupin ottelussa KuPS – HIFK, jokseenkin nyt vierasjoukkue on vaarallisempi vastahyökkäyksissään.

IFK Mariehamnin kokoonpanossa nähdään mahdollisesti muutoksia huomiseen otteluun, sillä MTV3 uutisoi omiin tietoihinsa perustuen, että Abdulfattah Asiri olisi siirtymässä takaisin Saudi-Arabiaan. Saudi Arabian maajoukkuepelaaja on pelannut tähän mennessä Veikkausliigassa viisi ottelua ja syöttänyt yhden maalisyötyön.

Kuopion Palloseuran päävalmentaja Jani Honkavaara ei lähde aliarvioimaan huomista vastustajaa.

KuPSin joukkueen suureen hurmokseen nostanut valmentaja Jani Honkavaara ei lähde takku auki huomiseen otteluun. Honsu korostaa haastattelussa, että huomenna kentällä nähdään vaarallinen IFK Mariehamn ja kotijoukkueen täytyy olla hereillä läpi ottelun.


Katso päävalmentaja Honkavaaran ja itävaltalaismaalivahti Johannes Kreidlin mietteet huomisesta ottelusta alla olevalta videolta.

Veikkauksen etuasiakkaat saavat otteluun kaksi lippua yhden hinnalla. Huomenna tiistaina 27.6. kello 18:00 pelattava KuPS – IFK Mariehamn ottelu toimii kampanjaotteluna.

Edun lunastaminen onnistuu täältä:

https://www.veikkaus.fi/fi/etuasiakas?category=edut&filter=Urheilu#!/2023-eaetu-veikkausliiga-2in1

Pääsyliput otteluun myy tuttuun tapaan Kuopion Palloseuran kumppani tiketti.fi

https://www.tiketti.fi/kups-ifk-mariehamn-vare-areena-kuopio-lippuja/89376?b=1

Uutinen on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa.