Veikkausliigan otteluennakko: KuPS isännöi FC Honkaa Väre Areenalla

Kuopion Palloseuran Veikkausliiga-kausi jatkuu huippukamppailulla, kun KuPS isännöi kolmannen kierroksen ottelussa FC Honkaa. Ottelu alkaa Väre Areenalla huomenna 19.4. kello 18:00.

Joukkueet kirmaavat Väre Areenalle hyvin samanlaisista lähtökohdista. KuPSin ja FC Hongan alkukaudet ovat olleet identtisiä pisteiden valossa, sillä molemmat hävisivät ensimmäisen kierroksen ottelunsa ja toisesta ottelusta joukkueet tasasivat pisteet vastustajiensa kanssa. Kummankaan joukkueen alku ei ole ollut ennakko-odotusten mukainen, sillä molemmat joukkueet oli ennakoitu HJK:n suurimmiksi haastajiksi mestaruustaistoon.

Ottelun lähtökohdat eivät voisi olla juurikaan herkullisemmat. Molempien seurojen päävalmentajat haluavat kääntää joukkueidensa suunnan kohti sarjataulukon kärkeä. Lähtökohtaisesti siis molemmat joukkueet hakevat huomenna vain ja ainoastaan voittoa. Tasapelitulos olisi molemmille joukkueille varmasti pettymys.

Viime kaudella Veikkausliigassa joukkueet kohtasivat toisensa kolme kertaa. Joukkueiden ensimmäisen kamppailun kotikentällään voitti Honka maalein 2–0, toisessa kohtaamisessa Väre Areenalla pisteet tasattiin ja viimeisessä kohtaamisessa kuopiolaiset nappasivat täydet kolme pistettä kotikentällään. Silloin tulostaululla komeilivat luvut 3–2 vaihderikkaan ottelun jälkeen.

FC Honka menetti viime kauden maalitykkinsä juuri ennen kauden alkua

Helpoksi FC Hongan valmistautumista kauden alkuun ei voi kuvailla: Joukkueen viime vuoden maalitykki Agon Sadiku siirtyi Norjaan maaliskuun lopulla. Veikkausliigan vuoden tulokkaaksi valitun Sadikun kiinnostus ulkomailla ei varmasti tullut yllätyksenä, mutta ajankohta ei ollut optimi pelaajamuutokselle. Paikkaajaksi FC Honka onnistui kuitenkin nappaamaan kovan paluumuuttajan, Juan Alegrian.

Muita merkittäviä lähtijöitä Hongan pelaajarosterista ovat Rui Modesto, Drazen Bragaric, Konsta Rasimus ja Duarte Tammilehto. Vesa Vasaran valmennustiimi onnistui kuitenkin paikkamaan hyvin lähteneiden pelaajien jättämät aukot ja Espooseen hankittiin Mateo Oritiz, Clesio Baque ja Jonathan Muzinga. Muuten espoolaiset lähtevät kauteen hyvin vastaavanlaisella sapluunalla kuin viime kaudellakin, joka oikeutti vuonna 2022 sijaan kolme Veikkausliigassa.

Hongan alkukauden ongelma on toistaiseksi ollut maalinteko, sillä joukkue ei ole onnistunut vielä kertaakaan maalinteossa. Tilasto ei kuitenkaan ole täysin mustavalkoinen, sillä espoolaiset ovat pelanneet toistaiseksi vain HJK:ta ja SJK:ta vastaan, jotka molemmat ovat sarjan kärkijoukkueita. Fakta kuitenkin on, että maaleja on joukkueen aloitettava tekemään, jos Honka meinaa tällä kaudella taistella mestaruudesta.

Kuopion Palloseuran päävalmentaja Pasi Tuutti lähtee otteluun rauhallisin mielin

Päävalmentaja Pasi Tuutti ei koe paineita kahden ottelun jälkeen. Joukkueen peliesitykset ovat menneet päivä päivältä parempaan suuntaan ja kuopiolaiset lähtevät hakemaan huomenna täyttä pistepottia. Katso Tuutin ja joukkueen kapteenin Henri Toivomäen haastattelut alta.

Veikkausliigan ottelu KuPS-FC Honka keskiviikkona 19.4.2023 klo 18.00 Väre Areenalla!

Liput otteluun myy www.tiketti.fi. Pääset lippukaupoille painamalla tästä tai alla olevan linkin kautta. Liput Kuopiossa voit ostaa myös Sokokselta, Prismalta ja muista Tiketin myyntipisteistä.

Osta liput tästä.