Veikkausliigan otteluennakko: KuPS isännöi FC Hakaa

Kuopion Palloseuran Veikkausliigakausi jatkuu huomenna, kun FC Haka saapuu Väre Areenalle. Lauantaina 3.6. kello 17:00 vihelletään käyntiin ottelu, jossa jaossa on tärkeät kolme pistettä.

SJK johtaa Veikkausliigaa yhden pisteen erolla Kuopion Palloseuraan sekä Helsingin Jalkapalloklubiin verrattuna. Seinäjokelaiset ovat pelanneet kaksi ottelua vähemmän kuin takaa-ajajakaksikko. Huominen ottelupäivä on sarjataulukon kannalta mielenkiintoinen, sillä SJK vierailee samalla ottelukierroksella Helsingissä HJK:n vieraana.

Sekä KuPS, että Haka kaatuivat edellisellä kierroksella vieraskentillä. KuPS kaatui tiukan ottelun jälkeen sarjan kärkipaikalla olevalle SJK:lle ja Haka vastaavasti hävisi FC Interin vieraana 3–0.

Haka on ollut viime vuosien aikana kuopiolaisille haastava vastustaja. Viime kaudella joukkueet kohtasivat yhteensä neljä kertaa, joista kolme kohtaamista tapahtui Veikkausliigassa ja yksi Suomen Cupissa. Näistä kohtaamisista keltamustat voittivat kaksi, jokseenkin toinen voitoista tuli Suomen Cupin välierissä rangaistuspotkukilpailun jälkeen. Kahdesta muusta kohtaamisesta Haka nappasi toisesta täydet kolme pistettä ja toisessa ottelussa pelattiin maaliton tasapeli.


Haka on vaarallinen joukkue hyökkäyspäässä

Viime vuonna Veikkausliigakausi oli yksi hienoimmista tarinoista jalkapallonparissa. Kaudelle 2020 paluun Veikkausliigaan tehneet valkeakoskelaiset sijoittuivat viime kaudella hienosti neljänneksi ja varmistivat paluun eurokentille voittamalla eurolopputurnauksen loppuottelussa VPS:n. Taukoa Hakalla europeleistä ehti olla jo 15 vuotta, joka on kaikille urheiluromantikoille hieno asia.

Yksi merkittävimmistä tekijöistä Hakan viime vuosien nousussa on ollut päävalmentaja Teemu Tainio. Torniosta kotoisin oleva suomalainen jalkapallovalmentaja oli kaudella 2019 nostamassa seuraa takaisin Veikkausliigaan ja nousukiito on jatkunut siitä eteenpäin. Taustatukea hänelle antaa laadukas valmennusryhmä, josta löytyy esimerkiksi Ossi Virta.  

Alkukaudella Hakan heikkous Veikkausliigassa on ollut puolustus. Joukkue on päästänyt yhdeksässä ottelussa yhteensä 16 maalia, joka on Veikkausliigan tilastoissa kyseisessä sarakkeessa isoin lukema. Suuresta lukemasta huolimatta joukkueen maaliero on miinuksella vain kolme maalia, sillä Hakalaisten hyökkäys on ollut samalla myös tehokas 13 täysosumallaan.

Viime kaudella Hakan hyökkäyksessä urakoi skottilainen Lee Erwin, joka tykitti kauden aikana yhteensä 20 maalia ja voitti samalla Veikkausliigan maalikuninkuuden. Skotin paikkaajan löytäminen oli Hakan talvikauden yksi tärkeimmistä asioista ja seura tekikin sopimuksen argentiinalaisen hyökkääjän Juan Lescanon kanssa. 30-vuotias hyökkääjä onkin lunastanut odotuksiaan ja tehnyt seitsemässä ottelussa yhteensä neljä maalia ja napannut samalla yhden syöttöpisteen. Matkaa vielä on Erwinin lukemiin, mutta hankinta on ehdottomasti ollut onnistunut.


Päävalmentaja Jani Honkavaara lähtee otteluun luottavaisin mielin

Haastattelimme päävalmentaja Jani Honkavaaran sekä Hakassa viime kaudet pelannutta Seth Saarista ennen huomista ottelua. Katso minkälaiset ajatukset heillä oli vastustajasta ja ottelusta:

Veikkausliigan ottelu KuPS-FC Haka Kuopion Väre Areenalla lauantaina 3.6.2023 kello 17.00!

Osta liput ennakkoon tästä:

https://www.tiketti.fi/kups-fc-haka-vare-areena-kuopio-lippuja/89374?b=1