Veikkausliigan otteluennakko: KuPS isännöi AC Oulua Väre Areenalla

Kuva: Iitu Lehtonen

Kuopion Palloseuralla on ennen maajoukkuetaukoa vielä yksi kotiottelu, kun keltapaidat isännöivät huomenna 7.6. AC Oulua. Ottelu vihelletään käyntiin Väre Areenalla kello 18:00.

Kuopion Palloseura nousi takaisi Veikkausliigan kärkipaikalle voittamalla FC Hakan viime viikonloppuna. 11 ottelustaan KuPS on voittanut seitsemän, hävinnyt kolme ja pelannut kerran tasapelin. 22 pisteellään keltamustat johtavat sarjataulukkoa yhdellä pisteellä ennen SJK:ta, joka on pelannut kaksi peliä vähemmän kuin KuPS.

AC Oulun alkukausi on ollut jälleen erinomainen. Kymmenestä ottelusta oululaiset ovat voittaneet viisi, hävinneet kolme sekä kaksi tasapeliä. Laivastonsiniset ovat tällä hetkellä neljäntenä sarjataulukossa, kolme pistettä HJK:n takana, joka on pelannut oululaisia yhden ottelun enemmän.

Joukkueet kohtaavat nyt toista kertaa tällä Veikkausliigakaudella. Joukkueiden ensimmäinen taistelu Oulussa päättyi kuopiolaisten selvään 0–2 voittoon. Toukokuun alkupuolella pelatun ottelun maaleista vastasivat Joona Veteli sekä Jasse Tuominen.


Viimeinen kotiottelu ennen maajoukkuetaukoa

Keskiviikkoiltana pelattava Veikkausliigan huippuottelu on kuopiolaisille viimeinen kotiottelu ennen maajoukkuetaukoa. Keltamustilla on kuitenkin huomisen ottelun lisäksi vielä yksi vierasottelu ennen taukoa, kun KuPS matkustaa VPS:n vieraaksi 11. kesäkuuta. Päivämäärä on samalla historian ensimmäinen virallinen Jalkapallopäivä Suomessa.

KuPSin valmistautuminen AC Oulu-kamppailuun on ollut lyhyt, sillä viime lauantaina kuopiolaiset pelasivat kotonaan FC Hakaa vastaan. Lisäksi kyseisessä ottelussa kauden neljännet keltaiset kortit ottivat Collins Sichenje sekä Gabriel Bispo ja ovat varmuudella keltamustan vahvuudesta sivussa huomenna.

Keltamustien leirissä otteluun lähdetään kuitenkin luottavaisin mielin ja tavoitteena on kolme pistettä. Haastattelimme Väre Areenalla päävalmentaja Jani Honkavaaraa sekä Veikkausliigan toukokuun pelaajaksi valittua Joona Veteliä. Katso molempien mietteet ottelusta alta:

Veikkausliigan ottelu KuPS-AC Oulu Kuopion Väre Areenalla 7.6. kello 18.00 alkaen!

Otteluisäntä OP tarjoaa omistaja-asiakkailleen otteluun lippuja puoleen hintaan; aurinkokatsomon pääsylippu hintaan 9 € ja pääkatsomon Silver-istumapaikkalippu hintaan 12 €. Etuhintaiset liput voi lunastaa OP-mobiilista.