Veikkausliigan otteluennakko: KuPS hakee voittoa Lahdessa

Kuopion Palloseuran Veikkausliiga-kausi jatkuu huomenna, kun keltamustat vierailevat FC Lahden vieraana Lahden Stadionilla. Ottelu potkaistaan käyntiin kello 19:00 ja ottelua voit seurata suorana YLE TV2:lta.

Kesäkuu oli kuopiolaisseuralle loistava ja peli on kulkenut. Kesäkuun aikana joukkue pelasi neljä Veikkausliigan ottelua ja niistä tilille kanarialinnut nappasivat yhdeksän pistettä. Sarjataulukossa KuPS on edelleen ensimmäisenä, kun 14 ottelusta kasassa on 28 pistettä. Eroa toisena olevaan HJK:seen on yksi piste kuten myös kolmantena olevaan SJK:seen, jokseenkin seinäjokelaisilla on kaksi ottelua vähemmän pelattuna kuin kärkikaksikolla.

Veikkausliigakausi ei ole lähtenyt lahtelaisilta odotusten mukaisesti. FC Lahti on tällä hetkellä sarjataulukon kymmenentenä ja pisteitä joukkue on kerännyt tähän mennessä 10. Viimeisin tappio tuli tiistaina sarjanousija KTP:n vieraana lukemin 2–0. Kesäkuun alkupuolella joukkue kuitenkin osoitti olevansa vaarallinen kotijoukkue, kun nappasi täydet kolme pistettä ottelusta FC Hakaa vastaan.

KuPS ja FC Lahti kohtaavat toisensa toista kertaa tällä kaudella. Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen pelattiin Väre Areenalla toukokuun 20. päivänä. Tuolloin KuPS oli kova isäntä lahtelaisille ja keltamustat nappasivat 2–0 voiton. Tuolloin kuopiolaisyleisöä herkuteltiin kahdella upealla maalilla, kun ensiksi Saku Savolainen siirsi maagisen haltuunoton jälkeen pallon maaliin ja hetkeä myöhemmin Joona Veteli pommitti upean vapaapotkun yläkulmaan.


FC Lahti pyrkii kääntämään kelkkansa

FC Lahti koki suuren pettymyksen tiistaina, kun sarjanousija KTP nappasi kolme pistettä kotkassa. Ottelun jälkeen lahtelaisten päävalmentaja Mikko Mannila painotti, että joukkueen esiintyminen oli heikko. Siinä mielessä joukkueet lähtevätkin samantyylisistä asetelmista, sillä kuopiolaiset kokivat myös tiistaina tappion eikä Kuopion Palloseuran päävalmentaja Jani Honkavaara ollut tyytyväinen joukkueensa esiintymiseen.

Huomiseen otteluun lahdelta tullaan näkemään kokoonpanomuutoksia sillä Arian Kabashi on poissa pelikiellon vuoksi. Kosovolaistoppari on pelannut kaikissa lahtelaisten Veikkausliigaotteluissa tällä kaudella, joten poissaolo saattaa näkyä huomenna Mustien Kuhnureiden puolustuslinjassa.

FC Lahti sai sairasosastolta helpotusta maajoukkuetauon jälkeen, kun Eemeli Virta ja maalivahti Marin Ljubić palasivat kokoonpanoon tiistain ottelussa. Keskikenttäpelaaja Virta pelasi Liigacupissa isot minuutit ja Veikkausliigakauden avausottelussakin täydet 90. minuuttia, joten puhutaan tärkeästä keskikentän palaisesta FC Lahdelle. Kroatialainen maalivahti Ljubić vastaavasti toimi joukkueen ykkösmaalivahtina alkukaudella.


Päävalmentaja Jani Honkavaara on painuttanut peruspeliä viikon harjoituksissa

Kuopion Palloseuran päävalmentaja Jani Honkavaara kertoi ennakkohaastattelussa, että kuluvalla viikolla harjoituksissa on painotettu omaa peruspelaamista. Katso honsun ja hyökkääjä Pyry Lampisen haastattelu alta.


Veikkausliigan ottelu FC Lahti – KuPS 1.7.2023 kello 19.00 Lahden stadionilla! Katso ottelu suorana YLE TV2:lta tai Ruutu+ palvelusta.