Veikkausliigan otteluennakko: KuPS hakee revanssia FC Hongasta

Kuopion Palloseura pelaa viikon sisällä kolmannen Veikkausliiga-ottelunsa. KuPS pelaa Espoon Tapiolassa FC Honkaa vastaan lauantaina 13.5. kello 15:00 alkaen.

Kuopion Palloseuran jalkapallontäyteinen viikko saa jatkoa, kun keltamustat matkustavat Espooseen. Pelikentälle lähdetään tilanteessa, jossa KuPS on sarjan toisena 13 pisteellään. Seitsemän ottelua pelanneet kanarialinnut ovat voittaneet neljä ottelua putkeen, mutta ennen voittoputkea tappioita tuli kaksi ja tasapelejä yksi. Sarjataulukkoa johtaa HJK, joka on kerännyt tähän mennessä yhden pisteen enemmän.

Lauantaina Tapiolan Urheilupuistossa sarjakakkosta isännöivä FC Honka on Veikkausliigassa sarjataulukon neljäntenä. Honka on pelannut yhtä monta ottelua kuin sarjan kärkikaksikko ja väijyy kärkeä iskuetäisyydellä yhdeksällä pisteellään.

Joukkueet kohtaavat toistamiseen tällä Veikkausliigakaudella. Ensimmäisessä ottelussa FC Honka väänsi ottelusta 0–1 vierasvoiton Väre Areenalla. Keltamustat hakevatkin revanssia ja kolme pistettä vierasottelusta tasoittaisi puntit Hongan kanssa.

FC Hongassa pieniä muutoksia viime kohtaamisen jälkeen

FC Honka sai huonoja uutisia maaliskuun loppupuolella, kun Jerry Voutilainen loukkaantui pelissä FC Hakaa vastaan ja seura tiedotti muutama päivä ottelun jälkeen, että Voutilaisen toipuminen tulee kestämään arviolta kuusi kuukautta. Uutinen oli huono niin espoolaisille kuin myös Veikkausliigan katsojille. Voutilainen on Kuopion Palloseuran oma kasvatti ja haluammekin toivottaa Jerrylle tsemppiä kuntoutukseen.

Honka reagoi Voutilaisen loukkaantumiseen nopeasti ja tekivät loppukauden mittaisen sopimuksen Roman Eremenkon kanssa. 36-vuotiaan keskikenttäpelaajan odotetaan tuovan kokemusta joukkueeseen ja paikkaamaan Voutilaisen jättämää aukkoa. Avausottelu espoolaisten paidassa ei kuitenkaan mennyt odotetusti ja punaisen kortin ottanut Eremenko on pelikiellossa huomisessa ottelussa.

Joukkueen viime vuoden maalitykin Agon Sadikun siirtyminen Norjaan on näkynyt maalinteossa. Honka on pystynyt seitsemän ottelun aikana tekemään viisi maalia ja niistäkin kolme tuli viime viikon perjantaina FC Lahtea vastaan. Sadikun jättämää aukkoa ei ole vielä pystytty täyttämään tuloksien valossa, mutta kausi on vielä nuori.

Kuopion Palloseura lähtee hakemaan revanssia

Päävalmentaja Jani Honkavaara lähtee luottavaisin mielin Espooseen, mutta tiedostaa ettei helppoja pisteitä ole tarjolla Tapiolassa. Katso alta Honkavaaran ja keskikenttäpelaaja Axel Widjeskogin haastattelu:

Veikkausliigan ottelu FC Honka-KuPS lauantaina 13.5.2022 kello 15.00 Tapiolan Urheilupuistossa!

Voit seurata ottelua suorana Ruutu+ palvelun kautta.