Veikkausliigan otteluennakko: Kuopion Palloseura taistelee tärkeistä pisteistä Tampereella

Veikkausliigan runkosarja lähestyy loppuaan ja taistelu sarjataulukon kärkipäässä käy kuumana. Kuopion Palloseura ottelee runkosarjan neljänneksi viimeisen ottelunsa, kun kuopiolaiset pelaavat huomenna Tampereella Ilvestä vastaan kello 16:00 alkavassa jännitysnäytelmässä.

Suurin mielenkiinto Veikkausliigassa kohdistuu tuttuun tapaan sarjan mestaruustaisteluun, jossa kolme joukkuetta on karannut muilta ja näyttää että kolmikko tulee ratkaisemaan Suomen mestaruuden kohtalon. Sarjataulukon kärjessä tällä hetkellä on HJK 37 pisteellään ja ”jaetulla” toisella sijalla KuPS sekä SJK 35 pisteellään. Helsingin Jalkapalloklubi on kuitenkin pelannut yhden ottelun enemmän kuin takaa-ajaja kaksikko, joten voitolla keltamustat nousisivat takaisin sarjakärkeen. Mainittakoon kuitenkin myös, että AC Oulu on myös iskuetäisyydeellä sillä oululaiset ovat keränneet 19 ottelussa 31 pistettä.

Kuopion Palloseuran runkosarjan päätös on enemmän kuin herkullinen: vastustajat viimeisiin otteluihin ovat Ilves, SJK, FC Haka ja HJK. Tämä tarkoittaa, että keltamustat pääsevät runkosarjan viimeisten pelien aikana haastamaan muut kärkijoukkueet ennen kuin joukkueet aloittavat mestaruussarjan. Näistä neljästä kohtaamisesta vain yksi pelataan kotikentällä ja muut kolme vieraskentällä. Runkosarjan viimeinen kotipeli pelataankin jo ensi viikon sunnuntaina 20. elokuuta kun SJK saapuu Väre Areenalle.

KuPSin alakuloinen tuloskunto sai kaivatun piristysruiskeen, kun kaksi viikkoa sitten kuopiolaiset ottivat vakuuttavan 2-0 voiton KTP:sta Väre Areenalla. Ennen kotkalaisten kaatumista KuPS oli jäänyt pisteittä kolme kertaa putkeen kotikentällään.

Ilveksen Veikkausliigakausi on ollut haastava. Edellisestä kymmenestä Veikkausliiga-ottelustaan tupsukorvat eivät ole voittaneet kertaakaan ja samana ajanjaksona pistepotti on kasvanut tasapelien myötä kuudella pisteellä. Viimeksi viikko sitten FC Haka haki Ratinasta täyden pistepotin 1-2 voitolla.

Tällä kaudella joukkueet ovat kohdanneet toisensa kertaalleen Veikkausliigassa, kun 23. huhtikuuta kun Kuopion Palloseura otti kauden ensimmäisen voittonsa maalein 1-0. Tuolloin keltamustien ainoan maalin teki Clinton Antwi, jonka jatkosopimus julkaistiin aikaisemmin tällä viikolla.

Ilves-leirissä on tapahtunut paljon viime viikkojen aikana: tamperelaisten peräsimessä toissa kaudesta alkaen toiminut Toni Kallio sai väistyä päävalmentajan tehtävistään tällä viikolla. Kallion paikan päävalmentajana nappasi Joni Lehtonen, joka on toiminut edustusjoukkueen valmennuksessa vuodesta 2021 alkaen. Kuopiolaisittain mielenkiintoisia uutisia kuultiin viikkoa aikaisemmin, kun Pasi Tuutti liittyi mukaan Tupsukorvien valmennusryhmään.

Keltamustien kannattajien silmin huomenna Ilveksen kokoonpanossa saatetaan nähdä mielenkiintoisia nimiä. Talvella Tampereelle siirtynyt Otso Virtanen on pelannut hyvin Ilveksen maalilla läpi kauden sekä vanhoja KuPS kasvoja nähtäneen myös Santeri Haaralan ja Felipe Aspegrenin muodossa. Entistä KuPS-kapteenia Petteri Pennasta ei kuitenkaan nähdä kentällä, sillä Ilves tiedotti siirtoikkunan alkupuolella kuopiolaisen keskikenttäpelaajan siirtyvän Intian pääsarjaan.

Jani Honkavaara haluaa joukkueen keskittyvät omaan peliinsä huomenna

Haastattelussa Jani Honkavaara painottaa, että viime aikojen muutoksien takia Ilveksen yllä leijuu kysymysmerkkejä ennen huomista ottelua. Honsu haluaakin, että Ratinaan lähdetään pelaamaan omaa peliä ja sen avulla Tampereelta on pisteitä otettavissa. Katso Honkavaaran haastattelu kokonaisuutena alla olevalta videolta: