Veikkausliigan otteluennakko: FC Lahti saapuu Kuopioon

Kuopion Palloseuran Veikkausliiga-kausi jatkuu, kun se saa huomenna vastaansa Kuopion Väre Areenalle FC Lahden. KuPS lähtee hakemaan ottelusta kuudennetta perättäistä voittoa Veikkausliigassa.

Kuopion Palloseura lähtee otteluun viikon huili tauon jälkeen, sillä joukkue pelasi viimeksi viime viikon lauantaina vieraissa FC Honkaa vastaan. Veikkausliigassa KuPSilla onkin kulkenut komeasti ja KuPS liitää Veikkausliigassa viiden ottelun voittoputkessa. Sarjataulukossa KuPS on noussut toiseksi, kun kahdeksasta ottelussa kasassa on 16 pistettä. Eroa sarjakärki HJK:iin on vain yksi piste ja molemmat joukkueet ovat pelanneet yhtä monta ottelua sarjassa.

Huomisen vastustajan FC Lahden kausi on lähtenyt käyntiin vaihtelevilla tuloksilla. Joukkue on pelannut viisi ottelua, joista tasapelejä on ollut kolme sekä niiden lisäksi yksi voitto ja yksi tappio. Maaliskuun lopulla joukkue joutui siirtämään kohtaamisen FC Interiä vastaan sairastumisaallon takia ja sen seurauksena lahtelaiset ovat pelanneet yhden ottelun vähemmän kuin alun perin tähän kohti oli suunniteltu. Viimeisimmässä ottelussaan FC Lahti pelasi maalittoman tasapelin KTP:ta vastaan kotikentällään.

KuPS ja FC Lahti kohtaavat toisensa ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Viimeisin virallinen kohtaaminen joukkueiden välillä tapahtui viime vuoden elokuussa Suomen Cupissa, jolloin keltamustat nappasivat vieraskentällä 0–1 voiton. Lahtelaiset ovat olleet KuPSille ”mieluisa” vastustaja viime vuosina, sillä viimeisin tappio FC Lahtea vastaan on tullut Veikkausliigassa vuonna 2018. Kuopion Palloseuralla on otteluun lähdettäessä lepoetu, sillä lahtelaiset pelasivat keskiviikkona Suomen Cupissa Kypärämäki Rangersia vastaan.

Kuopion Palloseura lähtee otteluun täydentyneellä valmennusryhmällä

Kuopion Palloseura julkisti uuden apuvalmentajan aikaisemmin tänään ja Sixten Boström on osana valmennustiimiä jo huomisessa ottelussa. Vahvan valmennustaustan omistama Sixten on honsun mukaan kentän laidalla jo FC Lahtea vastan.

”Siku on huomenna jo tiimin mukana. Haluamme pyrkiä pääsemään normaaliin toimintatapaan mahdollisimman pian”, kommentoi päävalmentaja Jani Honkavaara Sixtenin huomista roolia.

Vierasjoukkue FC Lahtea Honkavaara luonnehtii vaaralliseksi hyökkäyspäässä.

”Lahti on hyökkäyspäässä vaarallinen, erityisesti laidoilla, ja he pystyvät pelaamaan hyviä kombinaatioita varsinkin yläalueilla. Altin Zeqiri ja Marius Könkkölä pystyvät tekemään pitkiä kuljetuksia, mikäli saavat tilaa”, kertoo Honkavaara vierasjoukkueesta.

Kuopion Palloseura on pystynyt hyödyntämään viikon ottelutauon hyvin ja pelaajat ovat pitäneet muutaman vapaapäivän FC Honka ottelun jälkeen. Tauko teki Honkavaaran mukaan joukkueelle hyvää.

”Viikon tauko on tehnyt meille hyvää, ja varsinkin Honka-pelin jälkeen pidetty kahden päivän tauko oli enemmän kuin tervetullut. Olemme vähän tuoreempia kuin edellisessä pelissä”, kertoo Honkavaara hymyillen.

Kuopion Palloseura kohtaa huomisessa Veikkausliigan ottelussa FC Lahden Väre Areenalla. Ottelu alkaa kello 14:00 ja pääsyliput myy tuttuun tapaan Tiketti.fi. Osta lippusi tästä:

https://www.tiketti.fi/kups-fc-lahti-vare-areena-kuopio-lippuja/89373?b=1