Veikkausliigan otteluennakko: AC Oulu isännöi kuopiolaisia Raatin Stadionilla

Kuopion Palloseuran Veikkausliigakausi saa tänään jatkoa, kun keltapaidat vierailevat 28. kesäkuuta AC Oulun vieraana. Ottelu potkaistaan käyntiin Oulun Raatin stadionilla myöhäisottelussa kello 20:00.

KuPSin hyvä vire Veikkausliigassa koki kaksi takaiskua, kun ensiksi joukkue hävisi FC Hakalle kotikentällään ja viikkoa myöhemmin HJK:lle Bolt Arenalla. Keltamusta on tappioista huolimatta Veikkausliigan sarjataulukossa sijalla kaksi ja on samalla tasapisteissä sarjan kärkipaikalla olevan Helsingin Jalkapalloklubin ja kolmantena olevan Vaasan Palloseuran kanssa.

AC Oulun alkukausi on ollut todella haastava. Oululaisjoukkue on kerännyt 12 ottelustaan vain yhdeksän pistettä ja on joutunut osaksi putoamiskamppailua. Laivastonsinisissä kuitenkin reagoitiin asiaan ja koko valmennus uusittiin juhannustauon aikana.

Joukkueet kohtaavat toisensa toista kertaa tällä Veikkausliigakaudella. Aikaisempi kohtaaminen tapahtui kuukausi sitten Väre Areenalla, kun KuPS otti vakuuttavan 4-1 voiton oululaisista. Tuolloin KuPSin maaleista vastasivat Arttu Heinonen kahdella osumallaan sekä yhden osuman viimeistelivät Otto Ruoppi ja Petteri Pennanen.

Laivastonsiniset Kreikkalaiskomentajan alaisuuteen

Vaikea alkukausi sai ehkä jopa odotetun käänteen Oulussa, kun 13. kesäkuuta seura ilmoitti, että koko valmennustiimi on vapautettu tehtävistään. Vain viikkoa myöhemmin uusi valmennustiimi julkaistiin, joka herättää paljon mielenkiintoa Veikkausliigaa seuraavissa katsojissa. Uudeksi päävalmentajaksi nimettiin kreikkalainen Konstantinos Bratos ja hänen vanavedessään tuli myös Konstantinos Paraskevopoulos ja Iannis Amanatidis.

Uuden valmennustiimin muutoksista oululaisjoukkueeseen on vielä vaikea sanoa mitään. Tähän mennessä AC Oulu on pelannut vain yhden ottelun uudella valmennustiimillä – sekin Suomen Cupissa Miesten Kakkosessa pelaavaa vastustajaa vastaan. Paljoa muutoksia pelissä ei vielä ollut havaittavissa, mutta tavoite näytti olevan selkeämpi prässipeli.

AC Oulun vaikean alkukauden takana on ollut puolustuksen heikkous. Joukkue on tehnyt hyvin maaleja, sillä tehtyjä maaleja kauden aikana on ollut 18, mutta päästettyjä sarjan eniten 24 kappaletta. Täysosumien takana on tänäkin vuonna ollut tuttu nimi: Ashley Coffey on viimeistellyt seitsemän maalia ja on sarjan maalipörssissä sijalla 2. Lisäksi uusi jenkkihankinta Justin Rennicks on onnistunut maalinteossa neljä kertaa ja antanut Coffeylle hyvin tukea hyökkäysosastolla.

”Meidän täytyy olla varuillamme”

Kuopion Palloseuran päävalmentaja Jani Honkavaara tiedostaa, että edelliseen kohtaamiseen ei kannata ihan liikaa enää tässä kohti paneutua.

”Kohtaamme Oulun jo viidettä kertaa tänä vuonna, mutta tämä ottelu eroaa selkeästi aiemmista, koska Oulun valmennus on vaihtunut”, kertoo Honsu heti alkuun.

”Näimme VJS-ottelun, mutta se ei varmastikaan kertonut täyttä totuutta. Meidän täytyy siis olla varuillamme, mutta oma pelaamisemme on tärkeintä”, jatkaa Honkavaara.

Alkukauden yksi onnistujista kuopiolaisleirissä on ollut toppari Samuli Miettinen, joka on kellottanut seuran eniten minuutteja Veikkausliigassa: 1170 minuuttia.

” Alkukausi mennyt tosi hyvin. Paljon on tullut vastuuta ja peli peliltä oppinut enemmän ja kehittynyt. Tosi hyvä fiilis alkukaudesta”, kertoo Miettinen alkukaudestaan.

KuPS-kasvatti tiedostaa myös, että vastustajaa on tänään ennakkoon vaikea arvioida.

Eka peli Oulua vastaan meni tosi hyvin ja koitetaan toteuttaa samoja asioita kuin silloin. Vaikea arvioida vastustajaa etukäteen koska AC Oululla uudet valmentajat”, tiivistää Samuli.

Kuopion Palloseura sai tärkeää tuntumaa luonnon nurmelle Suomen Cupin ottelusta tiistaina, kun joukkue kohtasi PEPO:n Lappeenrannassa. Miettinen tietää, että peli tulee olemaan hieman erilaista kuin tekonurmella.

” ⁠Tietenkin vähön vaikuttaa pallolliseen peliin, kun pallo saattaa pomppia. Pallollinen pelaaminen myös paljon hitaampaa, joten taistelua saattaa tulla enemmän”, kertoo Miettinen.