Veikkausliigan otteluennakko: AC Oulu isännöi kovavireistä KuPSia Raatin stadionilla

Kuopion Palloseuralla on käynnissä tiukka otteluputki, kun keltapaidat vierailevat huomenna 9. toukokuuta AC Oulun vieraana. Ottelu potkaistaan käyntiin Oulun Raatin stadionilla kello 18:00. Edellinen KuPSin ottelu pelattiin viime perjantaina ja huomisen kohtaamisen jälkeen seuraava vieraspeli on jo tämän viikon lauantaina Espoossa.

KuPSin hyvä vire sai jatkoa viime perjantaina Kuopiossa Väre Areenalla, kun kotijoukkue voitti 100-vuotisjuhlaottelussaan Helsingin Jalkapalloklubin maalein 2–1. Voiton ansiosta KuPS nousi Veikkausliigan sarjataulukossa sijalle kolme ja on kärkipaikkaa pitävää HJK:ta kolme pistettä perässä. Kuudesta ottelusta keltamustat ovat nyt voittaneet kolme, hävinneet kaksi ja pelanneet kertaalleen tasapelin.

AC Oulun alkukausi on ollut hyvä. Oululaisjoukkue on kerännyt viidestä ottelustaan kahdeksan pistettä ja on sarjataulukossa viidentenä. Sarjakauden alku on ollut hyvää jatkumoa Liigacupille, sillä laivastonsinisten urakka kyseisessä turnauksessa jatkui aina loppuotteluun asti, jossa oululaiset kaatuivat HJK:lle tiukan taistelun jälkeen.

Joukkueet kohtaavat ensimmäistä kertaa tällä Veikkausliigakaudella. Viimeisin kohtaaminen virallisissa otteluissa tapahtui alkuvuodesta Liigacupin alkulohkossa, jolloin AC Oulu nappasi ensimmäisen voittonsa kuopiolaisista 12 vuoteen. Veikkausliigassa tilastot ovat kuitenkin vielä puhtaat keltamustille: KuPS on voittanut kaikki kohtaamiset.

AC Oulu pelaa ottelun uniikissa peliasussa, jonka väreinä on laivastonsinisen lisäksi keltainen. Peliasu on kunnioituksenosoitus AC Oulun perustajaseuralle Oulun Luistinseuralle sekä 100-vuotta täyttäneelle Kuopion Palloseuralle. Haluamme kiittää Oulua tästä huomionosoituksesta jo ennakkoon.

Kuopion Palloseura on pystynyt palautumaan hyvin perjantain ottelusta

KuPS on valmistautunut hyvin AC Oulu-kamppailuun ja tiistaina joukkue pääsee testaamaan kovavireisen oululaisjoukkueen luonnon nurmella. Ottelu tulee olemaan keltamustille samalla kauden ensimmäinen virallinen kohtaaminen muulla alustalla kuin tekonurmella.

Kuopion Palloseuran puolustaja Clinton Antwi näkee alustamuutoksella olevan vaikutusta, mutta ei halua nostaa sen merkitystä ylös.

On iso muutos vaihtaa tekonurmelta luonnonnurmelle, mutta tämä on jalkapalloa. Meidän pitää olla olosuhteista huolimatta valmiita tekemään maksimaalinen suoritus ja sen avulla voittamaan ottelu. Oli se sitten auringonpaistetta, tuulista, sadetta tai lumisadetta niin ei ole tekosyitä”, kertoo Antwi ennakkohaastattelussa

Katso päävalmentaja Jani Honkavaaran ja ghanalaispuolustaja Clinton Antwin haastattelut kokonaisuudessaan alla olevalta videolta.

Veikkausliigan ottelu AC Oulu – KuPS Raatin stadionilla 9.5. kello 18:00 alkaen. Katso ottelu helposti Ruutu+