UWCL: SKN St.Pölten – KuPS 120min 2-2

Valokuva: Miska Savolainen / Mideas

SKN St.Pölten – KuPS 120 min 2-2, 90 min 1-2 (45 min 1-2)
SKN St.Pölten etenee lohkovaiheeseen yhteismaalein 3-2

Suomen mestaruuden saavuttanut Kuopion Palloseura pääsi hyvin lähelle mestareiden liigan historiallista lohkopaikkaa. Loistava taistelu ei tuonut kuopiolaisille jatkopaikkaa 16 parhaan eurooppalaisen joukkueen joukkoon, sillä Itävallassa pelattu ratkaiseva toinen osaottelu päättyi dramaattiseen 2-2-tasapeliin huikean taistelun jälkeen. Kotijoukkue St. Pölten valloitti lohkopaikan itselleen kahden osaottelun yhteistuloksella 3-2.

KuPS pelasi Itävallassa kerrassaan loistavan ottelun ja painoi Itävallan moninkertaisen mestarijoukkueen ahtaalle erinomaisella pelillään. Kotijoukkue aloitti keskiviikkoillan pelin terävämmin ja hyökkääjä Mateja Zver laukoi melko kaukaa 1-0 vain kuuden minuutin pelaamisen jälkeen. Zverin kierteinen veto upposi kuopiolaisverkkoon yläriman kautta ja kotijoukkue pääsi ratkaisevassa pelissä näin kuskin paikalle. Samainen Zver viimeisteli itävaltalaisten voittomaalin viikko takaperin Kuopiossa.

KuPS aloitti heti voimakkaan hyökkäysvyöryn kuten viimeviikkoisessa kotiottelussakin ja St.Pölten oli pitkiä aikoja pahassa pinteessä vauhdikkaiden kuopiolaisten kanssa. Ansaittu palkinto tulikin viimein puolen tunnin kohdilla, jolloin laitapelaaja Anni Hartikainen laukoi kauniin kierteisen vedon kotijoukkueen maalin takaylänurkkaan ja KuPS tuli tasoihin 1-1 (28 min). Keltamusta vyöry jatkui voimakkaana ja pian tasoituksen jälkeen pääsi hyökkääjä Aino Kröger lataamaan Anni-Maija Kauppilan loistavasta pystysyötöstä 1-2 (32 min). Otteluparin yhteismaalit olivat tässä vaiheessa 2-2 ja tässä tilanteessa mentiin myös tauolle.

Kauppila (kuvassa) pelasi erinomaisen ottelun Itävallan illassa ja keltamustan erinomainen peliote jatkui erittäin vahvana toisellakin puolikkaalla. KuPS oli koko ajan vaarallisempi pallon kanssa ja ratkaisevan kolmannen osuman tekemiseen saatiin muutamia maukkaita tilaisuuksia, jotka jäivät kuitenkin käyttämättä. 90 minuutin peliajan päättyessä tilanne oli edelleen 1-2 ja yhteismaalit 2-2, joten edessä oli puolen tunnin mittainen jatkoaika. Peli jatkui jatkoajalla edelleen vauhdikkaana ja hyviä tilanteita oli molemmissa päädyissä jännityksen tihentyessä entisestään loppua kohden.

Dramaattinen loppuratkaisu nähtiin aivan ottelun lopussa, kun pelikellossa oli jo 119 peliminuuttia: kotijoukkue sai hyökkäyspään vapaapotkun kentän kulmauksesta ja KuPS-puolustuksen kertaalleen jo torjuma jatkopallo tuli Mateja Zverin ulottuville, jonka laukoma taidokas nostopallo upposi tolpan kautta kuopiolaisverkkoon: 2-2. Yhteismaalit muuttuivat näin 3-2:een ja kuopiolaisille jäi tämän jälkeen enää pari minuuttia hakea seuraavaa maalia. Kotijoukkue onnistui kuitenkin jäädyttämään viimeisetkin lisäaikaminuutit ja pääsi loppuvihellyksen jälkeen juhlimaan omaa lohkopaikkaansa 16 parhaan joukkueen joukossa. KuPS-joukkue taisteli Itävallassa loistavalla tavalla ja voitontahtoiset pelaajat jättivät viimeisetkin voimanrippeensä NV Arenan nurmelle.