UWCL: RSC Anderlecht – KuPS rp 3-4

Valokuva: Miska Savolainen / Mideas

RSC Anderlecht – Kuopion Palloseura 90 min 1-1 (45 min 1-0), 120 min 2-2, rp 3-4
Kuopion Palloseura eteni jatkoon mestareiden liigan toiselle karsintakierrokselle

Suomen mestarijoukkue Kuopion Palloseura on edennyt jatkoon mestareiden liigan seuraavaan karsintavaiheeseen. Lodzissa sunnuntai-iltana pelattu miniturnauksen loppuottelu RSC Anderlechtia päättyi kuopiolaisten voittoon dramaattisen rangaistuspotkukilpailun kautta maalein 3-4 ja loistavasti taistellut KuPS-joukkue pääsi viettämään riehakkaita voitonjuhlia huippujännittävän pilkkukilpailun päätyttyä.

Upea voitto vie keltamustan jatkoon toiselle karsintakierrokselle, jonka kaksiosaiset otteluparit arvotaan torstaina 1. syyskuuta. Ensimmäiset osaottelut pelataan 20.-21. syyskuuta ja toiset osaottelut pelataan 28.-29. syyskuuta. Näiden otteluparien voittajat etenevät mestareiden liigan lohkovaiheeseen, joka alkaa lokakuussa.

Ansaittu jatkopaikka hankittiin upealla taistelulla

Lodzin illassa taisteltiin värikkäitä käänteitä sisältänyt huikea jännitysnäytelmä. Kuopiolaisilla oli ensimmäisellä puoliajalla kaksi loistopaikkaa Aino Krögerin ja Lavdije Begollin päästessä laukomaan mainioista paikoista ilman onnistumisia. Anderlecht pääsi johtoasemaan puolen tunnin pelin jälkeen Stefania Vatafun laukoessa komeasti takaylänurkkaan 1-0 (35 min). KuPS pelasi erittäin hyvän ensimmäisen puoliajan ja kuopiolaisten mainio peliote vahvistui toisella puoliajalla entisestään amerikkalaishyökkääjä Jada Talleyn tultua vaihdosta kentälle.

Talley hankki rangaistuspotkun, josta Gentjana Rochi latasi keltapaitojen ansaitun tasoituksen 1-1 (54 min). KuPS hyökkäsi kovalla voimalla puoliajan loppuun saakka, muttei onnistunut hyvistäkään namupaikoista iskemään ratkaisevaa toista osumaa ja ottelu eteni siten jatkoajalle. Anderlechtin Sarah Wijnants puski jatkoajalla kulmapotkusta 2-1 ja ottelu näytti jo päättyvän belgialaisten voittoon, kunnes Rochi puski viime hetkillä Talleyn keskityksestä 2-2 ja ratkaisua lähdettiin hakemaan aina dramaattisen rankkarikisan kautta. Niissä KuPS oli parempi saavuttaen ansaitun jatkopaikan seuraavalle karsintakierrokselle.

Ojala: ”Tämä on oman valmentajaurani upein jalkapallo-ottelu”

KuPS-valmentaja Ollipekka Ojala jakoi suurta kiitosta loistavasti taistelleelle pelaajistolleen. Joukkue venyi upealla tavalla kovassa paikassa näyttäen kaikille mahtavan osaamistasonsa. ”Kyllä tämä on oman valmentajaurani upein jalkapallo-ottelu. On huikea tapa voittaa noin. Me olimme parempia ja tämä on joukkueelta hieno suoritus. On hyvä että me pystyimme kääntämään pelin, sillä peli piti tappaa jo aikaisemmin”, päävalmentaja totesi.

”Voitto on täysin ansaittu. Tuommoista europeli on: jos et itse tee, toinen tekee kyllä. Tosi hieno suoritus ja sitä varten me harjoittelemme kovaa, että jaksamme painaa. Ensimmäisen puoliajan jälkeen me olisimme voineet johtaa. Peli meni kuten pitikin: me löysimme tarvittavat tilat ja saimme paljon ylivoimahyökkäyksiä. Maali tietenkin muutti pelin kuvaa. Kotimaassa me olemme harvoin tappiolla, hyvin me tulimme nyt kahdesti takaa tasoihin”, Ojala analysoi peliä.

Ennakkosuosikki Anderlecht oli pitkiä aikoja pahassa ahdingossa keltamustan hyökätessä täydellä voimalla. Väsymys alkoi lopussa tuntua kuopiolaistenkin jaloissa, kunnes tähtipelaaja Rochi nousi jatkoajalla esiin viimeisellä mahdollisella hetkellä. Rangaistuspotkukisa oli raastavaa jännitettävää kuten aina.

”Kenttä oli raskas sateen johdosta ja pelaajilla rupesi lopussa todellakin painamaan jaloissa. Lopussa Gentjana kaivoi meille vielä 2-2-maalin. Hän on huikea esimerkki siitä, mitä kovalla harjoittelemisella voi saada aikaan. Pelaajat ovat nyt juhlansa ansainneet, huikea suoritus ja iso hatunnosto pelaajille. Kovin kauaa me emme kuitenkaan voi juhlia, sillä meidän pitää pian aloittaa valmistautuminen ensi lauantain HJK-ottelua varten”, päävalmentaja muistutti. Joukkue lähtee varhain maanantai-aamuna matkustamaan Lodzista takaisin Kuopioon.