UWCL: KuPS – St.Pölten 0-1 (0-1)

Itävallan huippujoukkue puristi niukan voiton Väre Areenan tunnelmallisessa illassa

Kuopion Palloseura jatkaa päättäväisin mielin lujaa taisteluaan mestareiden liigan lohkopaikasta. Kovassa vedossa oleva KuPS pelasi jälleen erinomaisen ottelun keskiviikkoiltana Väre Areenalla, mutta joutui taipumaan vastustajaksi saapuneen itävaltalaisen St.Pöltenin edessä. UEFA Women’s Champions Leaguen toisen karsintakierroksen ensimmäinen osaottelu päättyi vierasjoukkueen voittoon 0-1. Taistelu jatkuu viikon kuluttua Itävallassa, jossa pelataan ratkaiseva toinen osaottelu. Tämän otteluparin voittaja etenee mestareiden liigan lohkovaiheeseen, joka alkaa lokakuussa 16 parhaan eurooppalaisen joukkueen voimin.

Vahva KuPS-joukkue esitti jälleen parasta osaamistaan paikalle saapuneille 1306 katsojalle. Väre Areenalla vallitsi hieno ottelutunnelma stadionin upeassa iltavalaistuksessa ja innokas kotiyleisö sai nähdä laadukasta huippufutista kahden kovan joukkueen esittämänä. ”Suuret kiitokset kaikille katsojille mahtavasta kannustuksesta”, KuPS-valmentaja Ollipekka Ojala kiitteli Väre Areenan hienoa ottelutunnelmaa. Keltamusta hallitsi ottelun pelitapahtumia pitkiä aikoja vakuuttavaan tyyliin, muttei onnistunut maalinteossa vahvaa huippujoukkuetta vastaan. Päävalmentaja oli tyytyväinen kotijoukkueen pelilliseen ilmeeseen ja voitontahtoiseen taisteluasenteeseen.

”Lopputulos tietenkin ärsyttää. Kuitenkin me teimme pelissä paljon juuri niitä asioita mitä me halusimmekin. Ensimmäisellä puoliajalla oma pelisuunnitelmamme toimi erinomaisesti ja lopputulos jätti meille hyvän sauman ensi keskiviikkoa varten. Ensi viikolla me lähdemme hakemaan voittoa ja jatkopaikkaa Itävallasta”, Ojala totesi.

Ottelun ainoa maali nähtiin ensimmäisen puoliajan viimeisillä hetkillä. Kotijoukkueen hyvä hyökkäys päättyi maalitykki Gentjana Rochin hienoon kierrelaukaukseen, joka pamahti vierasjoukkueen maalin takayläristikkoon. St. Pölten lähti tämän jälkeen vastahyökkäykseen, joka päättyi puoli minuuttia myöhemmin hyökkääjä Mateja Zverin tarkkaan takanurkkalaukaukseen: 0-1 (42 min). Tämä osuma jäi vauhdikkaan keskiviikkoillan ainoaksi.

KuPS-joukkue pelasi keskiviikkona monipuolista peliä ja kotijoukkueella oli ensimmäisellä puoliajalla useita mainioita tilaisuuksia maalitilin avaamiseen. Onnistumisia ei kuitenkaan saatu millään aikaiseksi ja taistelu jatkuu siten takaa-ajoasemista viikon kuluttua Itävallassa. ”Toisella puoliajalla me jatkoimme samalla tavalla kuin ensimmäiselläkin, eikä joukkueelle tarvinnut antaa tauolla pukukopissa mitään erityisiä lisäohjeita ja hyvin me pääsimmekin jälleen takaisin radalle. Ensimmäinen puoliaika oli kuitenkin meiltä selkeästi parempi”; Ojala totesi.

”Kyllä tämä oli tämän kauden kovin ja intensiivisin peli. Näissä peleissä pienet asiat ratkaisevat ja tilaa ja aikaa on vähemmän kuin kotoisessa liigassa. Kaikki varmasti näkivät sen, että pelitempo ja intensiteetti olivat nyt paljon korkeampia. Paljon me teimme asioita oikein ja ensi viikolla meidän pitää lähteä hakemaan voittoa rauhassa. Meidän on pelattava edelleen myös kärsivällisesti, sillä ensimmäistä maalia ei tarvitse tehdä heti ottelun alussa. Nyt tämän jälkeen käännetään katseet ensi lauantain PK-35-otteluun”, valmentaja sanoi.