UWCL: FC Gintra – KuPS 0-2 (0-2)

Valokuvat: Miska Savolainen / Mideas

Nanne Ruuskanen ja Lavdije Begolli laukoivat historiallisen voiton kuopiolaisseuralle

Suomen mestarijoukkue Kuopion Palloseura aloitti tämän kauden mestareiden liigan voitokkaasti. Liettualainen FC Gintra kukistui Lodzissa pelatussa UEFA Women’s Champions Leaguen alkukarsintalohkon avausottelussa maalein 0-2. KuPS oli ottelussa selkeästi parempi ansaiten arvokkaan voittonsa. Puolustaja Nanne Ruuskanen ja hyökkääjä Lavdije Begolli onnistuvat maalinteossa ensimmäisellä puoliajalla ja osumat toivat kuopiolaisseuralle historiallisen ensimmäisen voiton eurokentillä.

KuPS otti pelin haltuunsa heti alusta alkaen ja siirtyi johtoon puolen tunnin kohdalla kulmapotkutilanteesta: Emma Peuhkurinen keskitti pallon maalille ja Ruuskanen viimeisteli maalinedusruuhkasta 0-1 tehden kuopiolaisjoukkueen ensimmäisen maalin eurokentillä: 0-1 (27 min). Jatkoa seurasi muutaman minuutin kuluttua Begollin päästyä laukomaan pallon tarkasti takatolpan viereen: 0-2 (34 min). Kuopiolaisilla oli runsaasti muitakin mahdollisuuksia kasvattaa maalilukemia suuremmiksi. FC Gintra ei pystynyt millään lailla vastaamaan KuPS-joukkueen vahvaan peliin ja ottelu päättyikin kuopiolaisten ansaittuihin voitonjuhliin.

Lavdije Begollin tarkka laukaus uppoaa FC Gintran maaliverkkoon.

Voitto vie Kuopion Palloseuran sunnuntaiseen loppuotteluun, jossa ratkaistaan jatkopaikka syyskuussa pelattavaan seuraavaan karsintavaiheeseen. Finaalivastustaja ratkeaa tänä iltana pelattavassa toisessa välieräpelissä, jossa miniturnauksen emäntäjoukkue UKS SMS Lodz kohtaa belgialaisen huippujoukkueen RSC Anderlechtin.

Ojala: ”Meidän paremmuutemme oli tänään päivänselvää”

Päävalmentaja Ollipekka Ojala oli tyytyväinen KuPS-joukkueen onnistuneeseen debyyttiin eurokentillä. Moni KuPS-pelaaja pääsi nyt ottamaan ensituntumaa kansainväliseen seurajoukkuejalkapalloiluun onnistuen pelissä hienosti. ”Ottelusta jäi meille kaikille hyvä maku. On meidän omaa hyvyyttämme, että lopputulos on tuo. Ottelu meni ennakko-odotusten ja ennakkotoiveiden mukaisesti, tärkeintä oli ottaa tulos ja finaalipaikka”, Ojala iloitsi.

”Ottelu oli meidän täyttä hallintaa alusta loppuun. Ensimmäinen puoliaika oli tosi hyvä, toisen puoliajan pelaamista me pystymme vielä parantamaan. Tulos on tärkeintä näissä peleissä. Vastustaja ei saanut oikeastaan mitään vaarallista aikaiseksi, heillä on kuitenkin hyviä ja taitavia yksilöitä jotka ovat arvaamattomia ja siten vaarallisia koko ajan. Heidän kanssaan meidän piti olla valmiina koko ajan. Meidän paremmuutemme oli tänään päivänselvää”, päävalmentaja huomautti.

Sunnuntai-iltana edessä on koko turnauksen finaaliottelu, jossa kohdataan joko kotiyleisön tukema emäntäseura Lodz tai belgialainen huippuseura RSC Anderlecht. Kuopiolaisten valmennusjohto seuraakin tiiviisti torstai-iltana pelattavaa toista välieräottelua. ”Sunnuntaina meillä on edessämme iso peli ja haaste vain kasvaa. Meillä on vain voitettavaa. Tämä Gintra-ottelu oli tärkeä voitto meille”, Ojala totesi.