UEFA Women’s Champions League: OTTELUENNAKKO

Kuopion Palloseura aloittaa lujan taistelun mestareiden liigan lohkopaikasta

Suomen mestarijoukkue Kuopion Palloseura on enää kahden ottelun päässä mestareiden liigan himoitusta lohkopaikasta. KuPS on edennyt jatkoon Women’s Champions Leaguen toiselle karsintakierrokselle, jonka pelit alkavat keskiviikkona. KuPS kohtaa keskiviikkoillan kotiottelussaan itävaltalaisen huippujoukkueen SKN St.Pöltenin kello 18.30 alkaen. Iisalmelainen huippuyritys Genelec toimii kuopiolaisseuran europelikumppanina.

Kaksi hyökkäävää joukkuetta jahtaa maaleja

Väre Areenalla kamppaillaan historiallinen ottelu: kyseessä on tiettävästi ensimmäinen naisten virallinen kansainvälinen kilpailullinen ottelu Kuopiossa milloinkaan. Tämän otteluparin toinen osaottelu pelataan Itävallassa keskiviikkona 28.9. Otteluparin voittaja etenee jatkoon mestareiden liigan lohkovaiheeseen, joka alkaa lokakuussa 16 parhaan joukkueen voimin.  

Kuopiolaisten valmennusjohto on hankkinut kattavat ennakkotiedot keskiviikon vastustajasta. KuPS-valmentaja Ollipekka Ojala kävi viikonloppuna Wienissä paikan päällä katsomassa St.Pöltenin ottelun livenä. ”Me olemme saaneet riittävästi tosi hyvää infoa vastustajasta. Kolme-neljä peliä on nähty videolta. St.Pölten on hyökkäysorientoitunut joukkue, jolla on hyvät hyökkääjäpelaajat. He ovat hyviä myös erikoistilanteissa, paineen alla he eivät sen sijaan ole ihan parhaimmillaan eikä puolustuspelaaminen ole ihan niin organisoitua”, Ojala kuvailee keskiviikkoista vastustajaa.

”Tämä ottelupari on pelaajille ikkuna Eurooppaan”

Ojala odottaa vauhdikasta ja tilannerikasta ottelua keskiviikkoillalle. ”St.Pölten on urheilullinen joukkue. Molemmat joukkueet ovat hyökkäysvoittoisia, joten vauhtia varmasti riittää molempien halutessa tehdä maaleja. En usko mihinkään maalittomaan tasapeliin, sillä molemmat joukkueet haluavat hyökätä omilla ehdoillaan”, päävalmentaja olettaa.

Otteluparin kaksiosaisuus antaa valmennusjohdolle pienen lisämahdollisuuden muokata peliä tarvittaessa. ”On helpompaa säätää omaa pelaamista osaotteluiden välissä kuin yhden pelin keskellä. Oletettavasti tästä tulee tämän kauden kovin peli ja kaksiosaisuus tuo siihen oman pienen lisänsä. Tämä ottelupari on myös pelaajille ikkuna Eurooppaan. Tämä on yksi tekijä, joka kuuluu näihin europeleihin”, Ojala korostaa.

Tervetuloa historialliseen jalkapallo-otteluun Väre Areenalle

St.Pöltenin joukkueessa on kaksi Itävallan A-maajoukkuepelaajaa sekä muutamia muiden maiden maajoukkuepelaajia. Kuopion Palloseurassa on myös iso määrä taitavia maajoukkuepelaajia. Luvassa onkin poikkeuksellisen laadukas jalkapallo-ottelu Väre Areenan tunnelmallisessa iltavalaistuksessa. ”Tervetuloa katsomaan ottelua, nyt on tilaisuus nähdä todellista huippupeliä. Tämä historiallinen peli on kansainvälinen mittari meille kaikille. Otteluparin voittaja menee lohkovaiheeseen 16 parhaan joukkueen joukkoon, mikä on koko Euroopan mittakaavassa todella kova juttu”, Ojala muistuttaa.

Kuopion Palloseuran europeliyhteistyökumppani: