Tuuli Viinikka kiittelee KuPS-treenien hyvää laatua

”Täällä pystyy keskittymään täysillä jalkapalloon ja harjoittelemaan kehittävästi”

Subway Kansallisessa Liigassa menestyvän Kuopion Palloseuran edustusjoukkue on uudistunut voimakkaasti tälle pelikaudelle. Laitapakkina ja laitahyökkääjänä pelaava Tuuli Viinikka (kuvassa numero 16) on yksi uusista KuPS-pelaajista, jotka ovat siirtyneet kuopiolaisseuran ammattimaiseen valmennukseen kehittyäkseen sitä kautta entistäkin paremmiksi liigapelaajiksi.

Viinikka on Hämeenlinnan Jalkapalloseuran kasvatti. Hän on pelannut kaksi edellistä sarjakauttaan liigaseura Tampereen Ilveksessä, josta siirtyi talvella edelleen Kuopioon. Tuuli nauttii kuopiolaisseuran vauhdikkaasta meiningistä. ”Tiesin että täällä on tosi ammattimainen ympäristö. Täällä pystyy keskittymään koko ajan täysillä jalkapalloon ja KuPS on myös pärjännyt hyvin”, Tuuli toteaa. Hän siirtyi HJS:tä Ilvekseen kaudelle 2021 pelaten kahden Ilves-kauden aikana (2022 ja 2023) yhteensä 43 liigapeliä ja tehden seitsemän liigamaalia.

”Täällä on hyvä päivittäinen vuorokausirytmi, jota urheilijan on helppo elää”

”Ilves oli oikein hyvä ympäristö päästä uralla eteenpäin. Kehityin siellä pelaajana ja olen tyytyväinen kahteen Ilves-kauteeni. Täällä Kuopiossa on ollut kivaa ja joukkue on kiva. Treeneissä on kova tempo ja hyvä meininki. Kaupunki on myös oikein mukava paikka ja olenkin viihtynyt täällä erittäin hyvin”, Tuuli toteaa. Hän toimii seuran uuden yhteistyökumppanin OC Systemin kummipelaajana ja on tehnyt myös joitakin merkittäviä jalkapalloilullisia havaintoja muutaman Kuopiossa viettämänsä kuukauden aikana.

”Vaatimustaso on täällä kovempi ja treenitaso on kovempi. Oletan myöskin, että treenimäärät ovat täällä isompia kuin missään muualla. Joukkuepalavereja pidetään myös enemmän ja täällä on hyvä päivittäinen vuorokausirytmi, jossa mennään luonnolliseen tahtiin urheilijan ehdoilla ja jota urheilijan on helppo elää. Kun kaikki nämä osatekijät laitetaan yhteen, mahdollistaa se pelaajille entistäkin laadukkaamman ja kehittävämmän harjoittelun”, Tuuli kiittelee Kuopion mainioita harjoitteluolosuhteita.

Marraskuussa 2023 tuli jo ensimmäinen kutsu ”Helmareihin”

Viinikka teki oman liigadebyyttinsä kaudella 2022 pelaten tuolloin 19 liigapeliä ja tehden yhden liigamaalin. Hän jatkoi vahvoja otteitaan 2023 pelaten viime vuonna 24 liigapeliä ja viimeisteli kuusi liigamaalia. Tuuli on pelannut yhteensä 15 nuorisomaaottelua Suomen U19-maajoukkueessa, oli heinäkuussa 2023 U21-maajoukkueleirillä sekä sai marraskuussa 2023 kutsun A-maajoukkueen UEFA Nations Leaguen otteluihin Romaniaa ja Slovakiaa vastaan. Hän oli nyt helmikuussa 2024 Eerikkilässä U23-maajoukkueleirillä viiden muun KuPS-pelaajan tavoin.

Erinomaisesti alkanut pelaajaura jatkuu nyt Kuopion Palloseuran ammattimaisessa ja laadukkaassa valmennuksessa. ”Odotan tältä pelikaudelta, että joukkue menestyisi liigassa jälleen hyvin ja menisi europeleissä pitemmälle kuin viimeksi. Toivon että pystyisin vakiinnuttamaan oman pelipaikkani ja että pystyisin sitä kautta auttamaan joukkuetta, vaikka kilpailu pelipaikoista onkin kovaa. Viime kaudella KuPS tykkäsi pitää palloa paljon hallussaan pelaten aggressiivisesti ja joukkueen pelityyli varmaankin jatkuu samanlaisena tälläkin kaudella”, Tuuli odottaa.