Veikkausliigan kuukauden pelaaja on Joona Veteli!

Kuopion Palloseuran keskikenttäpelaaja Joona Veteli on valittu Veikkausliigan toukokuun pelaajaksi. KuPSista Vetelin ohella toukokuun tähdistöjoukkueeseen valittiin myös puolustaja Seth Saarinen ja keskikenttäpelaaja Saku Savolainen.


Veikkausliigan kuukauden pelaajan valitsevat pelaajat itse, mutta kuukauden joukkueen sekä kuukauden valmentajan valinnasta vastaa Veikkausliiga. Joona Vetelin valinta kertookin, että kemiläisen suoritukset eivät ole jääneet huomaamatta muilta pelaajilta.

Veteli pelasi toukokuussa viisi peliä, joissa keskikentän taituri viimeisteli kolme maalia. Toukokuun sekä samalla kauden ensimmäinen maali Vetelille tuli Kuopion Palloseuran 100v juhlaottelussa, jolloin Joona siirsi kuopiolaiset 1–0 johtoasemaan yli 5 000 katsojan edessä. Kemiläinen väläytti myös potkaisutaitoaan upottamalla upean vapaapotkun FC lahtea vastaan.

Loistavan pelaamisen ansiosta nimeämisen toukokuun tähdistöjoukkueeseen saivat myös Saku Savolainen sekä Seth Saarinen.

Kaudella 2013 ensimmäisen Veikkausliigaottelun KuPSin pelipaidassa pelannut Saku Savolainen on tehnyt vakuuttavan paluun loukkaantumisen jälkeen. Toukokuussa Iisalmesta kotoisin oleva Saku pelasi neljä ottelua ja viimeisteli niissä kaksi maalia ja syötti yhden.

Tälle kaudelle FC Hakasta Kuopion Palloseuraan siirtynyt Seth Saarinen on ihastuttanut kuopiolaisyleisöä nopealla juoksuvauhdillaan ja tarkoilla keskityksillään. Oikea laitapuolustaja viimeisteli toukokuun aikana yhden maalin ja syötti voittomaalin HJK:ta vastaan.

Veikkausliigan toukokuun joukkue (4–3–3):

Maalivahti: Ovie Ejeheri (SJK)

Puolustajat: Seth Saarinen (KuPS) – Timi Lahti (IFK Mariehamn) – Ville Tikkanen (SJK) – Terry Yegbe (SJK)

Keskikenttä: Kingsley Ofori (SJK) – Saku Savolainen (KuPS)Joona Veteli (KuPS)

Hyökkäjät: Luquinhas (AC Oulu) – Jaime Moreno (SJK) – Juan Lescano (FC Haka)

Kuukauden pelaaja: Joona Veteli (KuPS)

Kuukauden valmentaja: Joaquin Gómez (SJK)