Topparijärkäle Musah Nuhu vahvistamaan keltamustaa!

Kuopion Palloseura on tehnyt loppukauden mittaisen lainasopimuksen 25-vuotiaan keskuspuolustaja Musah Nuhun kanssa. Ghanalaistoppari siirtyy KuPS:aan sveitsiläisestä St. Gallenista.

Keltapaidat saavat takalinjoilleen todellisen puolustajajärkäleen, sillä tuoreimmalla KuPS-vahvistuksella on mittaa kunnioitettavat 195 senttimetriä.

Palloseuraan Nuhu liittyy Sveitsin pääsarjassa pelaavasta St. Gallenista, jonne ghanalaistoppari siirtyi kesällä 2018. Sveitsin Super Liigassa Nuhulle kirjattiin 37 ottelua, joissa hän onnistui kertaalleen maalinteossa. 

Nuhun uraa on varjostanut vakava jalkavamma. Vuonna 2019 Ghanan maajoukkueen valmistavalla leirillä Afrikan Cup of Nationsiin Nuhu loukkasi jalkansa, jonka vuoksi hän oli sivussa pelikentiltä yli vuoden. Vamma torpedoi samalla myös Nuhun siirron Englannin Valioliigaan, jossa Leicester oli tuoreen KuPS-vahvistuksen kintereillä.

Viime kaudella Nuhu pelasi yhdeksässä Sveitsin Liigan ottelussa. Kesän harjoitusotteluissa kovaa taklaava ilmatilan valtias on saanut myös vastuuta, viimeksi reilu viikko sitten Espanjalaista Valenciaa vastaan. 

Pelaajana Nuhu on kokonsakin puolesta luonnollisesti todella ulottuva, mutta hän on myös kokonaisvaltaisesti todella atleettinen keskuspuolustaja, joka pystyy puolustamaan hyvin isojakin alueita. KuPS:n pelitavassa myös puolustajilta vaaditaan laadukasta pallollista pelaamista ja myös pallollisena Musah Nuhun tekniset ominaisuudet ovat korkealla tasolla.

”Yksi tärkeimmistä kriteereistä oli löytää pelaaja, joka on saman tien pelikuntoinen ja ne kriteerit täyttyivät Nuhun kohdalla. Hänellä on alla täysi pre-season St. Gallenin mukana ja edellisen pelinsä hän on pelannut reilu viikko sitten”, KuPS:n analyytikko Viki Savonen kertoo Nuhun siirtosaagasta.

Musah Nuhun pelilupa-asiat ovat kunnossa ja hän on valmis edustamaan Kuopion Palloseuraa heti sunnuntaina 31. heinäkuuta Veikkausliigan ottelussa FC Hakaa vastaan. Joukkueen vahvuuteen Nuhu liittyi lauantaina, kun KuPS harjoitteli Moldovan matkan ja FC Haka-pelin välissä Helsingissä. 

Nuhun pelaajasopimus on loppukauden mittainen laina, mutta joukkueilla on mahdollisuus sopia siirron vakinaistamisesta kauden päätyttyä.

Welcome to Kuopio and KuPS Musah!