Tervetuloa Kuopioon Sixten Boström!

Sixten Boström liittyy Kuopion Palloseuran Veikkausliiga-joukkueen valmennusryhmään. Apuvalmentajaksi saapuvan Boströmin sopimus kattaa kauden 2023, sekä option kaudesta 2024.

Kuopion Palloseuran Veikkausliiga-joukkueen päävalmentaja Jani Honkavaaran johtama valmennusryhmä vahvistuu Sixten Boströmillä. 59-vuotias Boström on toiminut aikaisemmin monissa seuroissa päävalmentajana, sekä apuvalmentajana.

Boström on toiminut Örebro SK:n päävalmentajana Allsvenskanissa ja vastaavasti Suomessa esimerkiksi HJK:n ja SJK:n peräsimessä Veikkausliigassa. Apuvalmentajana Sikulla on kokemusta aina MLS:stä alkaen. Valmennusurallaan Sixten on saavuttanut Suomen mestaruuden HJK:n päävalmentajana, MLS Cupin hopeaa ja kolmannen sijan Ruotsin pääsarjassa.

Kuopion Palloseuran Veikkausliiga-joukkueen apuvalmentajaksi Boström saapuu hyvillä mielin ja hyppää valmennusryhmän vahvuuteen jo tänään.

”Hyvillä mielin saavun Kuopion Palloseuraan ja tuleva rooli on todella mielenkiintoinen itselleni. Kaksi tärkeätä syytä, jotka ratkaisivat minulle päätöksen tulla tänne, olivat tietenkin Honkavaara sekä Kuopion Palloseura organisaationa. Honsun kanssa olen tutustunut syvällisemmin viime vuosien aikana ja on hienoa päästä mukaan hänen valmennusryhmäänsä. Viimeisten vuosien aikana minulle on syntynyt ajatus siitä, että haluan vielä tehdä paluun valmentajaksi ja mikäpä olisi parempi seura tehdä ’comeback’ kuin KuPS”, kertoo Boström apuvalmentajan pestistään.

”Haluan kehua myös seuraa, sillä Kuopion Palloseurassa on tehty useita vuosia hyvää työtä niin miesten kuin naisten puolella. Seuralla sekä minulla on yhteinen tahtotila menestyä myös kansainvälisesti, joka tuo arkeen sopivasti haastetta”, kehuu Siku KuPSia.

Kuopion Palloseura on aktiivisesti hakenut apuvalmentajaa Honsun tueksi. KuPS on painottanut hakuprosessissa ominaisuuksia, jotka täydentävät valmennustiimiä sekä erityisesti Honkavaaraa. Boströmin rooli tulee olemaan seurassa laaja sillä suomalaisvalmentaja liittyy samalla osaksi urheilutoimen johtoryhmää sekä tulee mentoroimaan naisten edustusjoukkueen valmennusta.

”Edellinen työtehtäväni urheilutoimenjohtajana on antanut minulle paljon oppia siltä puolelta sekä olen aktiivisesti ollut mukana myös naisten edustusjoukkueen tekemisissä. Uskon, että oppini sieltä sekä helmareiden mukana olemisesta tarjoavat minulle ominaisuuksia olla tukemassa myös kuopiolaista naisjalkapalloa”, kommentoi Boström taustojaan.

Honkavaaralle apuvalmentajan löytyminen on tärkeätä ja uskoo Sikun tuovan paljon uutta valmennustiimiin.

Siku on analyyttinen ja kokenut valmentaja, joka tuo uutta perspektiiviä meidän valmennuksemme arkeen. Hänellä on hyvin kokemusta kansainvälisestä ympäristöstä ja sen avulla hän pystyy tuomaan tuoreita näkemyksiä. Olemme tunteneet Boströmin kanssa jo kauan ja ystävyys on laajentunut sinä aikana, kun työskentelin Palloliitolla. Hienoa, että saimme Sikun takaisin valmennuksen pariin”, kehuu Honkavaara Boströmiä.

Boström on Honkaavaran valmennustiimin mukana huomenna pelattavassa kotiottelussa FC Lahtea vastaan. KuPS kohtaa lahtelaiset Väre Areenalla kello 14:00 alkavassa Veikkausliigan ottelussa.