Tervetuloa Kuopioon Eliton Júnior!

Kuopion Palloseura on tehnyt loppukauden mittaisen lainasopimuksen 25-vuotiaan keskikenttäpelaaja Eliton Júniorin kanssa. Brassipelaaja siirtyy keltamustiin ruotsalaisesta Varbergs BoISista. Sopimuksessa on seuran optio siirron vakinaistamisesta kauden päätyttyä.

Keltapaidat saavat keskikentälleen todellisen vahvistuksen, kun Eliton Júnior saapui viime yönä Kuopioon. Palloseuraan Eliton Jr. liittyy ruotsin pääsarjassa pelaavasta Varbergs BoISista, jonne keskikenttäpelaaja siirtyi tammikuussa 2022. Allsvenskanissa Elitonille kirjattiin tilille 36 ottelua, joissa maalinteossa brassipelaaja onnistui neljä kertaa.

Tällä kaudella Eliton Júnior on pelannut Allsvenskainissa 16 ottelua, joissa peliminuutteja on kertynyt 1322 minuuttia. Ennen siirtoa ruotsiin Brasilialainen on pelannut Bulgarian pääsarjassa sekä Brasiliassa Red Bullin riveissä

Eliton Júnior oli Kuopion Palloseuran kiikareissa pidempään ja neuvotteluja käytiin läpi kesän.

”Eliton on ollut alkukauden valopilkku Varbergs BoIS:n riveissä. Hän on pelaaja, jolla tuntuu olevan kentällä aina vähän enemmän aikaa kuin muilla ja hänen pelaamisensa näyttää todella vaivattomalta. Eliton tuo paljon lisää osaamista meidän keskikentällemme sekä yläalueen pelaamiseen. Data-analyysin perusteella Eliton on täysin vertailukelpoinen Joona Veteliin ja Urho Nissilään nähden, vaikka hän on pelannut alkukauden joukkueessa, joka on lähtökohtaisesti joutunut peleissään puolustamaan.” kertoo KuPSin analyytikko Viki Savonen.

Kuopioon yöllä saapunut brassivahvistus odottaa innoissaan tulevaa debyyttiä keltamustissa ja tavoitteena kaudelle on pelkästään yksi asia: mestaruus.

”Olen todella onnellinen ja innoissani tästä siirrosta. Tiedän, että KuPS on iso seura Suomessa ja tämä on uusi haaste minulle. Tulen Kuopion Palloseuraan auttamaan joukkuetta niin paljon kuin pystyn ja tavoitteeni joukkueen kanssa on voittaa Veikkausliigan mestaruus. Toivon, että fanit tulevat näkemään paljon voittoja” kertoo Eliton Jr. siirrosta.

Eliton Júniorin pelilupa-asiat ovat kunnossa ja hän on valmis edustamaan Kuopion Palloseuraa heti sunnuntaina 13. elokuuta Veikkausliigan ottelussa Ilvestä vastaan. Joukkueen harjoitusvahvuuteen pelaaja liittyi aiemmin tänään.

Welcome to Kuopio Eliton Júnior!