Suomen Cup: KuPS – PKKU 6-0 (2-0)

Rochi, Siren, Leppämäki ja Kauppila maalinteossa Lippumäen hallissa

Kuopion Palloseura jatkaa tämän talven Suomen Cupin otteluitaan voitokkaissa tunnelmissa. Lauantainen cup-vastustaja PK Keski-Uusimaa kukistui Lippumäen hienossa jalkapallohallissa komein maalilukemin 6-0. Kuopiolaisten tähtihyökkääjä Gentjana Rochi viimeisteli kaksi tyylikästä osumaa ensimmäisellä puoliajalla. Emmi Siren ja Heidi Leppämäki osuivat toisen puoliajan alussa, keskikenttäpelaaja Anni-Maija Kauppila viimeisteli viidennen osuman ja Leppämäki teki illan viimeisen maalin. Komea kotivoitto on täyttämässä keltamustan ensimmäisen välitavoitteen eli jatkopaikan cupin puolivälieriin kahdeksan parhaan joukkueen joukkoon.

Suomen mestarijoukkueen KuPS:n ja ykkösessä pelaavan PKKU:n välinen tasoero näkyi selvällä tavalla. Peli oli kotijoukkueen selkeää hallintaa ja maaleja tuli runsaasti. Valmentajan aiemmin toivomaa pallotempoakin onnistuttiin nostamaan toivotusti. ”Aika selkeä peli tämä oli. Vastustajalla ei tainnut olla yhtään tilannetta eikä yhtään laukaustakaan meidän maaliamme kohti. Aika odotetunlainen peli tämä oli, olisin ehkä odottanut vastustajalta vieläkin kovempaa haastetta. Pelaamisessamme näkyi paljon hyviä asioita ja tämä oli meille tosi hyvä peli tähän saumaan. Pelikuormitusta me onnistuimme tasaamaan myös. Monessa tilanteessa me onnistuimme parantamaan pallotempoa ja pitää olla tyytyväinen siihen mitä kentällä tänään näki. Suurelle osalle pelaajista tuli nyt 90 peliminuuttia hyvään saumaan”, KuPS-valmentaja Ollipekka Ojala kuvaili lauantaista voittopeliä.