Suomen Cup: FC Nokia – KuPS la klo 16.00

Kuopion Palloseura aloittaa cupin finaalipaikan metsästyksen lauantaina Nokialla

Subway Kansallista Liigaa johtavan Kuopion Palloseuran menestyksekäs pelikausi jatkuu lauantaina vieraskentällä. KuPS pelaa tuolloin ensimmäisen ottelunsa tämän kauden Suomen Cupissa saaden vastaansa FC Nokian. Viidennen cup-kierroksen ottelun pelipaikkana on Tapio Rautavaaran kenttä ja ottelun voittaja etenee jatkoon cupin puolivälieriin kahdeksan parhaan joukkueen joukkoon.

Kolmosessa pelaava FC Nokia on ehtinyt pelata tämän kauden cupissa jo neljä ottelua edeten viidennelle kierrokselle saakka 16 parhaan joukkueen joukkoon. Nokialaiset saavat nyt vastaansa tämän valtakunnan kovimman ja nimekkäimmän seurajoukkueen, joka aloittaa nyt oman cup-taipaleensa tämän vuoden osalta. Kotijoukkueelle onkin luvassa melkoisen ikimuistoinen ilta kaksinkertaisen liigamestarijoukkueen saapuessa vierailulle paikalliseen jalkapallopyhättöön. Cup-ottelu alkaa kello 16.00.

”Innokas kotijoukkue pääsee näyttämään omaa osaamistaan”

KuPS on pelannut viime vuosina useita erittäin värikkäitä Suomen cupin pelejä ja toiveikas matka kohti loppuottelua on aina katkennut viimeistään välierissä. Nyt joukkue lähtee jälleen tavoittelemaan ensimmäistä finaalipaikkaansa kovaa taistelutahtoa täynnä. Lauantaistakaan cup-vastustajaa ei ole varaa aliarvioida millään tavalla, joukkueiden välinen tasoero tulee kuitenkin väistämättä näkymään kentällä pitkän 90-minuuttisen aikana.

”Normaalilla tavalla me valmistaudumme ja lähdemme lauantain peliin. Se on yksi ottelu muitten joukossa, cupin pelit ovat kuitenkin aina erilaisia sillä altavastaajat lähtevät niihin eri asenteella. He saavat nyt vastaansa kotimaisen huippujoukkueen ja pääsevät innoissaan näyttämään meille omaa osaamistaan. Heillä on hyviä pelaajia enkä odota mitään helppoa peliä tästäkään”, kuopiolaisten päävalmentaja Pauliina Miettinen arvioi lauantai-illan cup-koitosta.