SUBWAY Kansallinen Liiga: TPS – KuPS 1-4 (0-1)

Gentjana Rochi, Anni Hartikainen, Wilma Forsblom ja Ana Paula Silva Santos maalinteossa Turussa

Sarjajohtaja Kuopion Palloseuran voittokulku jatkui lauantaina Turussa. Subway Kansallisen Liigan neljännen sarjakierroksen ottelu päättyi kuopiolaisten vierasvoittoon maalein 1-4. Hyökkääjä Gentjana Rochi, laitapelaaja Anni Hartikainen, vaihdosta tullut Wilma Forsblom ja brasilialaisvahvistus Ana Paula Silva Santos olivat KuPS-joukkueen ratkaisijoita joukkueen saavuttaessa näin neljännen peräkkäisen voittonsa tämän kauden liigassa.

Rochi viimeisteli 0-1-osuman ensimmäisen puoliajan loppupuolella (35 min). TPS tuli tasoihin toisen puolikkaan alussa Nelly Lehtilän onnistuessa maalinteossa: 1-1 (53 min). Hartikainen vei vierasjoukkueen uudestaan johtoasemaan 1-2 (65 min), jonka jälkeen kotijoukkue joutui vajaalle punaisen kortin johdosta (70 min). Silva Santos viimeisteli ylivoiman aikana yhden osuman (73 min) ja lopputuloksen viimeisteli Forsblom (90+1 min).

Ojala: ”Hyvä suoritus meiltä vaikeassa vierasottelussa”

Liiganousija TPS tarjosi kuopiolaisille odotetun kovan vastuksen ja pelistä muodostuikin siten vaikea ja vaativa voimainkoitos. ”Ensimmäisellä puoliajalla me pystyimme kontrolloimaan peliä aika hyvin. Toisen puoliajan alkuun TPS tuli paremmin ja pääsi tasoihin. TPS oli innokas ja hyvä vastus ja he pistivät meidät tekemään hommia. Hyvin he yrittivät ja taistelivat ja siitä heille kaikki kunnia. Tasoituksen jälkeen me teimme kolme maalia ja vaikeasta vieraspelistä saavutettiin voitto”, KuPS-valmentaja Ollipekka Ojala kuvaili lauantaisen vierasottelun pelitapahtumia.

Toisella puoliajalla tapahtunut ulosajo muutti ottelun luonnetta ja vierasjoukkue pääsi painamaan loppuajan yhden pelaajan ylivoimalla. ”Tiloja alkoi löytyä enemmän, se vapautti meidän omaa peliämme ja alkoi kääntää peliä meille. Meidän molemmat vierasottelut Honka ja tämä ovat olleet kaikkein vaikeimpia vieraspelejä. Me paransimme otteita HPS-ottelusta ja askel askeleelta mennään eteenpäin. Pelaaminen ei ollut tänään kokonaisuudessaan ihan toivotulla tasolla, kehityskohteita löytyy aina ja ensi viikolla me ryhdymme parantamaan uusia asioita. Joka tapauksessa tämä on meiltä hyvä suoritus vaikeassa vierasottelussa”, Ojala korosti.

Subway-tähdet: Anni Hartikainen 3, Lavdije Begolli 2