SUBWAY Kansallinen Liiga: PK-35 Vantaa – KuPS 1-3 (0-2)

Valokuva: Miska Savolainen / Mideas

Tehopelaajat Lavdije Begolli, Aino Kröger ja Oona Siren maalinteossa Myyrmäessä

Sarjajohtaja Kuopion Palloseura otti perjantaina jälleen ison lisäaskeleen kohti tämän kauden Suomen mestaruutta. Vantaalainen PK-35 kukistui perjantai-illan liigaottelussa maalein 1-3. Hyökkääjät Lavdije Begolli ja Aino Kröger sekä keskikenttäpelaaja Oona Siren onnistuivat maalinteossa Myyrmäen jalkapallostadionilla ja kuopiolaiset pääsivät siten juhlimaan arvokasta vierasvoittoa Vantaalta.

Tehopelaajat Begolli ja Kröger osuivat lyhyen ajan sisään ensimmäisellä puoliajalla. Begolli viimeisteli johtomaalin hienosta kulmapotkutilanteesta: laitapelaaja Anni Hartikainen keskitti korkean pallon maalin edustalle ja Begolli puski hallitusti 0-1 (19 min) tehden tämän kauden 25:nnen liigamaalinsa. Kröger osui pian tämän jälkeen puolustaja Nanne Ruuskasen pitkästä pystysyötöstä laukoen voimalla takanurkkaan 0-2 (22 min). ”Pieksämäen pommittaja” laukoi tämän kauden kymmenennen liigaosumansa ja näissä maalilukemissa mentiin tauolle.

Kotijoukkue haparoi tunnin kohdalla omassa pelinavaustilanteessaan kohtalokkaalla tavalla ja Oona Siren pääsi palloryöstön jälkeen sivaltamaan 0-3 (60 min). Kotijoukkue onnistui vielä kaventamaan toisen puoliajan kulmapotkutilanteestaan, josta tullut 1-3-maali merkittiin tilastoihin KuPS-joukkueen omaksi osumaksi (67 min). Myyrmäen illassa ei enää lisämaaleja nähty ja voittopinnat matkaavat näin jälleen Kuopioon. Keltamustan seuraava ottelu on edessä ensi keskiviikkona, jolloin kohdataan itävaltalainen SKN St.Pölten mestareiden liigan kotiottelussa Väre Areenalla.

Ojala: ”Ammattimainen esitys meiltä”

KuPS-valmentaja Ollipekka Ojala oli tyytyväinen oman joukkueen perjantaiseen esitykseen. ”Tärkeintä oli tänään voitto. PK on hyvä vastus, joka teki toisella puoliajalla pelaamisen meille tosi vaikeaksi. Olen tyytyväinen erityisesti siihen, että vaikka korkea prässi tuli nyt vastaan, hyvin me pääsimme pelaamalla sen alta pois. Vantaa on aina tosi vaikea paikka pelata, eivätkä kuopiolaisjoukkueet ole aiemmin täällä juurikaan menestyneet. Täällä ei ole koskaan helppoa pelata, joten voitto on siitäkin syystä oikein maukas”, Ojala iloitsi.

Kuopiolaiset pyrkivät normaalisti etenemään linja kerrallaan taitavan pallonhallinnan kautta, mutta tässä pelissä laitettiin liikkeelle pitkiä pystysyöttöjä enemmän kuin tavallisesti, josta Aino Krögerin viimeistelemä 0-2-maali oli hyvän onnistumisen esimerkki. ”Vastustajan puolustuslinja oli korkealla ja me pelasimme tarkoituksella enemmän pitkää palloa linjan taakse selustaan. Se oli etukäteen harkittu pelisuunnitelma ja harjoituksissa hiottu juttu. Nanne Ruuskasen maaliin johtanut pelinavaus oli erinomainen suoritus. Pelisuunnitelma onnistui tältä osin toivotusti. Toisella puoliajalla 1-3-tilanteessa kotijoukkueella oli mahdollisuus saada uutta kipinää pelaamiseensa, mutta eivät he kuitenkaan saaneet enää mitään sen isompaa aikaiseksi. Meiltä ammattimainen esitys, vastustajan pahin paine saatiin pois ja me tiesimme että voitto riittää tänään, sen enempää ei nyt tarvita. Nyt ruvetaan kääntämään ajatuksia ensi keskiviikon europeliä kohti”, päävalmentaja sanoi.