Subway Kansallinen Liiga: PK-35 Vantaa – KuPS 1-3 (0-1)

Valokuva: Jyri Sulander / Suomen Palloliitto

Niitty Hahl, Lavdije Begolli ja Aino Kröger maalinteossa äitienpäivän vierasottelussa Vantaalla

Subway Kansallisessa Liigassa pelaavan Kuopion Palloseuran sarjakausi jatkuu voitokkaissa tunnelmissa. KuPS vieraili sunnuntaina Myyrmäen jalkapallostadionilla, jolla kotijoukkue PK-35 Vantaa kukistui vakuuttavan peliesityksen jälkeen maalein 1-3. KuPS pelasi Vantaalla erinomaista peliä voittaen ansaitusti puolustaja Niitty Hahlin sekä hyökkääjien Lavdije Begollin ja Aino Krögerin tekemillä maaleilla.

Ensimmäinen puoliaika mentiin kuopiolaisten määräämässä tahdissa. KuPS vyörytti hyviä hyökkäyksiä heti alusta alkaen, eikä kotijoukkue päässyt oikein mihinkään ensimmäisen kymmenen peliminuutin aikana. Kuopiolaisten nimekäs hyökkäyskolmikko oli tänään hyvässä vauhdissa ja ensimmäinen maali nähtiinkin jo 15 peliminuutin kohdalla, jolloin Gentjana Rochi laukaisi pallon PK:n maalitolppaan ja Hahl pääsi sijoittamaan paluupallon helposti maaliverkkoon: 0-1. Nuori puolustaja viimeisteli Vantaalla uran toisen liigamaalinsa ja näissä ansaituissa numeroissa mentiin myös ottelun tauolle.

KuPS jatkoi vahvaa pelaamistaan myös toisella puolikkaalla. Terävä hyökkääminen tuotti jo ensimmäisellä puoliajalla runsaasti maalitilanteita ja toisen puoliajan alussa pääsi Begolli sijoittamaan 0-2 tiheästä maalinedusruuhkasta (53 min). Hyökkääjä teki tämän kauden ensimmäisen liigamaalinsa. Sitkeästi taistellut kotijoukkue tuli maalin päähän 78 peliminuutin kohdalla, jolloin Martta Orava onnistui murtautumaan linjan läpi kaventaen 1-2.

Minja Hattunen pääsi pelaamaan ensiminuuttinsa liigassa

KuPS kasvatti pian jälleen omaa johtoasemaansa, kun Anni-Maija Kauppila pääsi etenemään pallon kanssa nopeassa vastahyökkäyksessä syöttäen Krögerille, joka laukoi taidokkaasti takanurkkaan 1-3 (83 min). Rochi haki innokkaasti maaleja koko pelin ajan, lopussa hänet vaihdettiin kentältä ja nuori laitapelaaja Minja Hattunen pääsi näin pelaamaan uransa ensiminuutit liigatasolla edustusjoukkueen riveissä.

KuPS oli pelissä kauttaaltaan parempi joukkue ansaiten vierasvoittonsa. Sisuuntunut joukkue osoitti ottelussa vahvimpia puoliaan luonnettaan näyttäen. ”Ihan tyytyväisiä voidaan olla tämän päivän peliin. Me loimme riittävästi maalintekopaikkoja jo ensimmäisellä puoliajalla ja olisimme voineet ratkaista voiton jo silloin. Me jatkoimme samaa hyvää peliä toisella puoliajalla ja tärkeätä oli saada toinen maali nopeasti heti siihen puoliajan alkuun. Vierasvoitto on joukkueelta hyvä suoritus”, KuPS-valmentaja Valtteri Kumpuniemi arvioi sunnuntain ottelua.

Kuopiolaiset pyrkivät murtamaan vantaalaisten puolustuslinjaa terävillä ja tarkoilla pystysyötöillään, jotka avasivatkin useita mainioita tilaisuuksia maalintekoon. ”Aina kun tilaisuus tuli, me yritimme murtaa vastustajan linjan ja tilanteita myös tuli. Se toimi hyvin, vaikka PK ei tehnyt tätä meille mitenkään helpoksi korkealla blokillaan. Toinen puoliaika oli myös tosi hyvä ja me saimme sille hyvän startin. Puolustuspelaaminen parani myös toisen puoliajan aikana, noin 70 peliminuutin tienoilla meillä oli siinä pieni vähän vaikeampi vaihe mutta hyvin siitäkin selvittiin. Joukkueen laatu näkyi tänään ihan varmasti ja luonnetta me näytettiin jälleen”, päävalmentaja totesi.

Subway-tähdet: Niitty Hahl 1