SUBWAY Kansallinen Liiga: PK-35 – KuPS 1-4 (1-1)

Anni Hartikainen, Lavdije Begolli ja Gentjana Rochi (2) ratkaisivat vierasvoiton Pihlajamäessä

Subway Kansallista Liigaa johtava Kuopion Palloseura jatkoi vakuuttavaa voittokulkuaan lauantain sarjakierroksella. MagneCit Areenalla pelattu 15:nnen sarjakierroksen liigaottelu päättyi kuopiolaisten voitonjuhliin 1-4-lopputuloksella. Kotijoukkue PK-35 pääsi alussa 1-0-johtoasemaan Emilia Kupsasen onnistuttua maalinteossa (13 min). Anni Hartikainen viimeisteli taukonumeroiksi 1-1 (38 min) ja toisella puoliajalla Lavdije Begolli (57 min 1-2) sekä Gentjana Rochi (72 min 1-3 ja 76 min 1-4) sinetöivät hienon vierasvoiton Pihlajamäestä.

Liigan kuumin tähtipelaaja Begolli korotti tämän kauden maalimääränsä jo 23:een. Rochi viimeisteli tänään tämän kauden 16:nnen ja 17:nnen liigamaalinsa. Taitava tehokaksikko on tehtaillut tämän kauden liigassa yhteensä jo peräti 40 liigaosumaa. Uusi amerikkalaishankinta Jada Talley ei päässyt pelaamaan tänään, sillä pelaajasiirtoa koskevat kansainväliset pelilupa-asiat eivät ole vielä valmistuneet loppuun saakka. Pitkään sivussa ollut amerikkalaispuolustaja Taryn Jakubowski pääsi sen sijaan pelaamaan tänään ensimmäisen liigaottelunsa tämän liigakauden aikana.

KuPS oli pelissä parempi ansaiten komean voittonsa. ”Kunnia vastustajalle, he lähtivät haastamaan meitä. Me aloitimme pelin tosi hyvin, sitten he tekivät 1-0-maalinsa. Tappiotilanteessa me jatkoimme oman pelin pelaamista ja ottelun loppua kohden peli oli melkein meidän täyttä hallintaa entistä enemmän. Hyvä vastustaja jaksoi puolustaa hyvin ja teki pelin meille vaikeaksi”, KuPS-valmentaja Ollipekka Ojala kuvaili ottelun pelitapahtumia.

Lauantaisen ottelun käsikirjoitus noudatti monesti aiemminkin nähtyä tuttua kaavaa. Paremmuudesta ei jäänyt epäselvyyttä sen jälkeen, kun peliaika oli oteltu täyteen. ”Vastustaja yritti puolustaa, me pelasimme palloa. Voitto on todellakin ansaittu, sillä me olimme parempia. Siitä ei jäänyt kahta sanaa”, päävalmentaja totesi.