SUBWAY Kansallinen Liiga: PK-35 – KuPS 0-3 (0-3)

Silva Santos, Lavdije Begolli ja Wilma Forsblom maalinteossa tiistai-illan vierasvoitossa

Kuopion Palloseuran pelikausi 2023 jatkuu voitokkaissa tunnelmissa. KuPS hankki tiistai-iltana vierasvoiton pääkaupungista kukistamalla PK-35:n maalein 0-3. Keskikenttäpelaaja Ana Paula Silva Santos sekä hyökkääjät Lavdije Begolli ja Wilma Forsblom onnistuivat maalinteossa heti ensimmäisen puoliajan aikana, mikä riitti tyylipuhtaaseen vierasvoittoon. Kovakuntoinen KuPS-joukkue hankki nyt jo seitsemännen peräkkäisen voittonsa tämän kauden liigassa jatkaen edelleen sarjataulukon kärkipaikalla.

Silva Santos viimeisteli takatolpalta hienon osuman keskikenttäpelaaja Yuuka Kurosakin nappikeskityksestä ja KuPS pääsi heti alussa johtoasemaan 0-1 (8 min). Silva Santos laukoi lähietäisyydeltä komeasti tämän kauden viidennen liigaosumansa. Jatkoa seurasi pian, kun Begolli onnistui murtautumaan keskeltä läpi ja laukoi 0-2 Forsblomin syötöstä (12 min). Begolli teki samoin tämän kauden viidennen liigaosumansa. Forsblom viimeisteli itse 0-3 hyökkääjäkollega Aino Krögerin mainiosta esityöstä (42 min) ja nämä jäivät myös ottelun loppunumeroiksi. Forsblom teki tämän kauden kahdeksannen liigamaalinsa.

Silva Santos palkittiin kolmella Subway-tähdellä ottelun parhaana pelaajana. Maalivahti Satu Pitkänen pelasi tämän kauden kolmannen liigaottelunsa torjuen helposti tämän kauden toisen nollapelinsä. KuPS oli kentällä jälleen kaikessa parempi ansaiten voittonsa. Päävalmentaja Pauliina Miettinen oli tyytyväinen joukkueen laadukkaaseen esitykseen. ”Tämä peli oli meidän täyttä dominanssia. Tulos on ansaittu ja odotettukin ja ensimmäinen puoliaika oli meiltä hirmu hyvä. Sanoinkin pelaajille tauolla kopissa, että nauttikaa vaan. Toisella puoliajalla me otimme ehkä vähän jalkaa pois kaasulta, pelaamisessa oli kuitenkin hyvä tasapaino koko ajan”, valmentaja kiitteli.

KuPS-joukkue pystyi omalla hyvällä pelaamisellaan pitämään kotijoukkueen suurelta osin pelin ulkopuolella ja parasta osaamista tullaankin nyt tarvitsemaan, kun seuraavissa peleissä kohdataan kivikovat kilpakumppanit Åland United kahdesti ja HJK kerran. ”Tämä ottelu oli meiltä nyt parempaa kuin tavallinen normipeli. Pallo liikkui ja kentällä nähtiin hienoja kombinaatioita. Hienot maalit tehtiin, eikä pelissä ollut heikkoja kohtia. Erityisesti ensimmäinen puoliaika oli todella hyvä ja se on yksi parhaista puoliajoistamme tällä kaudella”, päävalmentaja iloitsi.

Maalitykki Begollin kentillepaluukin on tapahtumassa juuri ihanteelliseen aikaan. ”Begolli on täynnä virtaa ja kovaa motivaatiota. Kotimaan kovimmat pelit ovat nyt edessä ja meillä on nyt tämän kauden kovin kaksiviikkoinen edessä”, Miettinen totesi.