SUBWAY Kansallinen Liiga: ONS – KuPS 1-9 (0-5)

Kuopion Palloseura jatkoi tehokkaita maalijuhliaan lauantaina Oulussa

Sarjajohtaja Kuopion Palloseuran vakuuttava voittokulku jatkui lauantaina Raatin stadionilla. Liiganousija Oulun Naisfutis taipui Subway Kansallisen Liigan 13:nnen sarjakierroksen ottelussa suurinumeroisesti 1-9. KuPS hallitsi ottelun pelitapahtumia sarjajohtajan ottein ja peräti kahdeksan KuPS-pelaajaa onnistui maalinteossa Raatin nurmella.

Ottelu ratkesi käytännössä jo 20 ensimmäisen peliminuutin aikana, jolloin vierasjoukkue tehtaili peräti neljä osumaa lyhyen ajan sisään. Liigan tehokkain hyökkääjä Lavdije Begolli osui heti alussa kahdesti korottaen tämän kauden maalimääränsä jo 17:een. Anni Maija Kauppila ja Gentjana Rochi osuivat alussa myös ja keskikenttäpelaaja Oona Siren viimeisteli viidennen maalin juuri ennen taukoa.

Keltamustat maalijuhlat jatkoivat toisellakin puoliajalla keskikenttäpelaaja Emmi Sirenin, puolustaja Anna Nurmen, hyökkääjä Anna-Stina Simosen ja toppari Gabriella Cuevasin onnistuttua viimeistelyssä. Kuopiolaiset tekivät pelissä paljon pelaajavaihtoja ja onnistumisia tuli isolle pelaajajoukolle, mikä kertoo joukkueen kovasta maalintekovoimasta ja vahvasta pelillisestä osaamisesta. Keskikenttäpelaaja Emma Peuhkurinen syötti peräti kolme osumaa ja hänet palkittiin ottelun parhaana pelaajana kolmella Subway-tähdellä.

”Mainio esitys meiltä. Alku oli tehokas ja ensimmäiset 20 peliminuuttia olivat melkoista tivolia vastustajalle. Peli oikeastaan tapettiin siinä. Tasoero oli melkoinen ja omalla pelaamisellamme me teemme eron niin isoksi, että vastustaja joutuu tuollaisiin asetelmiin. Aika odotetunlainen ottelu tämä oli ja me pelasimme hyvää futista”, KuPS-valmentaja Ollipekka Ojala totesi.

Paremmuudesta ei jäänyt minkäänlaista epäselvyyttä. ”Oma pelisuunnitelmamme onnistui, pelin rakenne tosin vähän hajosi toisella puoliajalla reilussa johtoasemassa. Futiksessa joskus niin käy, esitys oli kuitenkin mainio ja paljon pelaajavaihtoja tehtiin ja on hienoa, että noin moni pelaaja onnistui tänään maalinteossa. Tammikuusta lähtien on tehty hommia ja tähänastinen menestys on ollut ansaittua”, päävalmentaja muistutti.

Subway-tähdet: Emma Peuhkurinen 3, Oona Siren 2, Lavdije Begolli 1