SUBWAY Kansallinen Liiga: KuPS – TPS 3-0 (1-0)

Wilma Forsblom, Aino Kröger ja Liina Nora ratkaisivat voiton keltamustalle

Sarjajohtaja Kuopion Palloseuran pelikausi 2023 jatkuu voitokkaissa tunnelmissa. KuPS jatkoi menestyskulkuaan lauantaina pelatulla Subway Kansallisen Liigan 13:nnella sarjakierroksella, jolla Turun Palloseura kukistui maalein 3-0. Hyökkääjät Wilma Forsblom ja Aino Kröger sekä puolustaja Liina Nora toimivat kotijoukkueen ratkaisijoina.

Liiganousija TPS taisteli hyvällä ilmeellä pitäen tilanteen pitkään tasaisena. KuPS kuitenkin hallitsi pelitapahtumia odotetulla tavalla ja kotijoukkueen johtomaali tuli 18. peliminuutilla, jolloin Forsblom pääsi laukomaan maalinedusruuhkan keskeltä 1-0. Hyökkääjä teki tämän kauden kahdeksannen liigamaalinsa ja näissä numeroissa mentiin myös tauolle.

Kröger viimeisteli heti toisen puolikkaan alussa 2-0 Anni Hartikaisen syötöstä. ”Pieksämäen pommittaja” teki samoin tämän kauden kahdeksannen liigaosumansa. Hienosti pelaava Nora laukoi lisäajalla komealla vedollaan loppunumeroiksi 3-0 ja KuPS säilytti omat asemansa sarjataulukon kärjessä.

Puolustaja Emma Santamäki pelasi nyt ensimmäisen kotiottelunsa KuPS-asussa esittäen vahvoja otteita joukkueen puolustuslinjassa. Uusi keskikenttäpelaaja Yuuka Kurosaki pelasi puolestaan ensimmäisen pelinsä KuPS:ssa hankkien peliaikaa noin tunnin verran.

”Tämä oli minulle hyvä startti KuPS:ssa. Edellisestä ottelustani on kulunut melko paljon aikaa, joten nyt tuntuu tosi hyvältä saada pelata jälleen. Tänään me hallitsimme tätä ottelua. Omaa peliäni minun pitää parantaa ja pitää tietenkin tottua uuteen joukkueeseen ja sen pelitapaan. Olen ollut täällä vasta muutaman päivän ja tottuminen vie aina oman aikansa, mutta se lähtee kyllä parempaan päin”, Kurosaki kuvaili omia debyyttitunnelmiaan.

KuPS-valmentaja Pauliina Miettinen oli kohtuullisen tyytyväinen kotijoukkueen peli-ilmeeseen. ”Pelaaminen oli tänään vähän verkkaista. Normaali peruspeli, voitto toki tuli ja se on aina hienoa. Peli oli hieman tasapaksua, riittävä kuitenkin tehtiin tänään. Parannettavaa jäi. TPS antoi meille tiukan vastuksen ja tarkkana sai olla, siitä kunniaa heille”, valmentaja totesi.

Hyökkääjä Lavdije Begollikin pääsi pelaamaan lauantaina oltuaan pitkään sivussa loukkaantumisen johdosta. Arvokkaita peliminuutteja kertyi tänään puolen tunnin verran. ”Ottelussa oli paljon hyviä juttuja, kuten Begollin paluu. Santamäki pelasi vahvasti ja Kurosaki pelasi ihan OK. Hänessä on paljon hyvää potentiaalia. Olen kohtuullisen tyytyväinen joukkueen tämän päivän peliin, murtautumisiin toivon vielä enemmän tarkkuutta”, päävalmentaja totesi.

Subway-tähdet: Oona Siren 3, Emma Santamäki 2, Jenni Rannus (TPS) 1