SUBWAY Kansallinen Liiga: KuPS – PK-35 Vantaa 7-0 (4-0)

Keltamustan kultamitalijahti jatkuu seuraavalla sarjakierroksella

Sarjajohtaja Kuopion Palloseuran mestaruustaistelu jatkuu jännittävistä loppuasetelmista. KuPS hankki lauantaina komean ja suurinumeroisen kotivoiton PK-35 Vantaasta, Suomen mestaruus ei kuitenkaan ratkennut lopullisesti vielä lauantaina, sillä sarjakakkosena oleva Tikkurilan Palloseura pelasi samanaikaisesti 3-3-tasapelin ja mestaruuden matemaattinen varmistuminen siirtyi näin yhdellä kalenteriviikolla eteenpäin.

KuPS oli lauantaisessa kotiottelussaan selvästi parempi ja viimeisteli toinen toistaan komeampia osumia vantaalaisten maaliverkkoon. Maalitykki Gentjana Rochi oli illan ykköstähti kolmella osumallaan, hattutempullaan ja kolmella Subway-tähdellään. Kovassa maalivireessä oleva hyökkääjä Aino Kröger osui kahdesti, Lavdije Begolli ja Allison Pantuso onnistuivat kumpikin kertaalleen. Suomen Cupin finaaliin valmistautuva PK taisteli jälleen sitkeästi, muttei mahtanut paremmalleen mitään.

Ensimmäisellä puoliajalla neljä hienoa täysosumaa

KuPS siirtyi 1-0-johtoasemaan hyökkääjä Begollin taidokkaalla sijoituksella (15 min). Begolli teki tämän kauden kahdeksannen liigaosumansa. Kotijoukkue lisäsi johtoasemaa puolen tunnin pelin jälkeen, jolloin Rochi osui ensin tolppaan ja Kröger laukoi paluupallon taitavasti sisään: 2-0. Rochi laukoi upean syöttelykuvion päätteeksi 3-0 (36 min) ja tulitti vielä taukonumeroiksi 4-0 hienolla vedollaan (44 min).

Kröger osui uudelleen toisen puoliajan alussa tehden kulmapotkutilanteesta 5-0 (49 min). Pantuso pääsi viimeistelemään vapaapotkutilanteesta 6-0 (84 min) ja Rochi täräytti vaparista 7-0 yltäen hattutemppuun (88 min). Kuopiolaisten tähtihyökkääjä korotti tämän kauden maalimääränsä jo 25:een ja Kröger nousi maalitilastossa 12 osumaan. Maalivahti Emma Immonen torjui helponlaisesti tämän liigakauden kahdeksannen nollapelinsä.

Ojala: ”Peli meni täysin ennakkotoiveiden mukaisesti”

Ottelun loputtua jäätiin odottelemaan ratkaisevaa lopputulostietoa Tikkurilasta. Tieto saatiin noin kymmenen minuutin mittaisen jännittävän odottelun jälkeen ja orastaneet kultajuhlat siirtyivät ainakin yhden viikonlopun verran eteenpäin. KuPS esiintyi lauantaisessa kotipelissään erittäin voitontahtoisella ilmeellä ja pelisuunnitelma toteutui toivotusti.

”Tämä peli meni täysin ennakkotoiveiden mukaisesti. PK on laadukas vastustaja, me tiesimme että he pitävät paljon palloa hallussa ja että se avaa meille paikkoja maalintekoon. Näin myös kävi”, KuPS-valmentaja Ollipekka Ojala arvioi voittopelin pelitapahtumia. PK ei ensimmäisen puoliajan jälkeen kyennyt enää millään lailla uhkaamaan keltamustien komeaa kotivoittoa.

”Tavoitteena saada hyvä viikko alle ja HJK:ta voittamaan”

”Ensimmäinen puoliaika oli meidän täyttä hallintaa. Toisella puoliajalla me puolustimme tiiviisti ja iskimme terävästi vastaan. Paremmuus oli tänään selvä. Pelin kontrolli oli koko ajan toivottua ja siihen tuli iso parannus Maarianhaminan-pelistä. PK pelasi nyt rohkeammin ja haastoi meitä. PK on aina alussa ollut hyvä meitä vastaan, sitten me olemme alkaneet saada paremmin otetta peliin ja menneet lopussa ohi. Näin tapahtui nytkin ja tulos on jälleen selvä”; Ojala totesi.

KuPS-pelaajat kävivät ottelun jälkeen kiittämässä paikalle saapuneita faneja ja juhlivat voittoa normaaliin tapaansa omassa pukukopissaan, mutta isommat juhlinnat jätettiin väliin ja katseet suunnattiin jo seuraavaan viikkoon. ”Sanoin pelaajille pukukopissa, että nyt ei ole aika juhlia, vaan että ensi viikolla harjoitellaan edelleen normaalisti ja lähdetään Helsinkiin. Tavoitteena on saada hyvä viikko alle ja lähteä sen jälkeen voittamaan HJK:ta”, Ojala muistutti.