SUBWAY Kansallinen Liiga: KuPS – PK-35 5-1 (3-1)

Kuopion Palloseura otti ison harppauksen kohti tämän kauden liigamestaruutta

Subway Kansallista Liigaa ylivoimaisesti johtava Kuopion Palloseura otti lauantaina ison askeleen kohti toista peräkkäistä Suomen mestaruuttaan. Vahvasti pelaava KuPS hankki komean kotivoiton kukistamalla PK-35:n vakuuttavaan tyyliin maalein 5-1. Heidi Leppämäki, Anni-Maija Kauppila, Gentjana Rochi, Saga Kaikkonen ja Nanne Ruuskanen viimeistelivät kotijoukkueen osumat ja keltamusta pääsi jälleen juhlimaan hienoa voittoa oman kotiyleisön edessä.

Voitokas KuPS-joukkue jäi pelin jälkeen Väre Areenalle jännittämään mestaruuden lopullista varmistumista. Tunnelmallinen illanvietto sisälsi yhteisen joukkueruokailun sekä kello 17.00 alkaneen HJK – PK-35 Vantaa-ottelun seuraamisen, tuossa ottelussa kuopiolaisten toinen peräkkäinen kultamitalisijoitus oli saamassa viimeisen matemaattisen sinettinsä.

Kotijoukkueen pelaajat osuivat erikoistilanteista tehokkaasti

KuPS pääsi heti alkuminuuteilla johtoasemaan, kun vahva hyökkääjä Heidi Leppämäki puski Emmi Sirenin keskittämästä kulmapotkupallosta 1-0 (6 min). Ottelu eteni kotijoukkueen hyvässä hallinnassa aina puolen tunnin kohdalle, jolloin PK pääsi iskemään takaisin: kotijoukkue avasi peliä alhaalta hieman huolimattomalla tavalla ja Olivia Kåhre pääsi sijoittamaan keltapaidoilta karanneen pallon tyhjään kuopiolaisverkkoon: 1-1 (33 min).

KuPS siirtyi 2-1-johtoon, kun hyökkääjä Aino Krögerin lataama napakka vaparipallo osui PK:n maalitolppaan ja Anni-Maija Kauppila sijoitti paluupallon verkkoon (42 min). Kauppila palkittiin ottelun pelaajaesittelyjen yhteydessä 200 pelatun liigaottelun johdosta ja ”Anttu” pääsi näin nauttimaan myös maalinteon hienosta tunteesta oman kotiyleisön edessä. KuPS iski vielä ennen taukovihellystä, kun hyökkääjä Gentjana Rochi puski Emmi Sirenin keskittämästä kulmapotkupallosta 3-1 (45 min). Näissä numeroissa mentiin ottelun tauolle.

Ansaittu voitto rauhallisella peruspelaamisella

Rochi viimeisteli lauantain pelissä tämän kauden 22. liigaosumansa. Vaihdosta kentälle päässyt hyökkääjä Saga Kaikkonen viimeisteli uransa ensimmäisen liigamaalin 80 minuutin kohdalla (4-1) ja luottopuolustaja Nanne Ruuskanen teki lopussa vielä 5-1 (88 min).

KuPS oli ottelussa selvästi parempi ansaiten komean voittonsa. Päävalmentaja Ollipekka Ojala oli toivonut pelaajistoltaan lauantaiseen kotipeliin enemmän laukaisutarkkuutta ja erikoistilanteisiin lisää ryminää ja toiveet toteutuivat tältä osin PK-pelissä. ”Kolme maalia me teimme tänään kulmapotkutilanteista. Siltä osin pelisuunnitelmamme toimi hyvin: laatupalloja tuli ja me halusimme voittaa ne”, Ojala kiitteli voitontahtoista pelaajistoaan.

Joukkue hankki lauantaisen voiton rauhallisella ja kärsivällisellä pelillä, eikä PK onnistunut uhkaamaan emäntiä oikein millään tavalla yhtä pelitilannetta lukuunottamatta. ”Ensimmäisellä puoliajalla meidän pelaaminen oli vähän liiankin rauhallista, onneksi me saimme sen muutettua toiselle puoliajalle. Ei ole ihan helppoa pelata liigapeliä kahden europelin välissä. Kokoonpanossa oli tänään paljon pelaajamuutoksia, hyvä tulos saavutettiin silti”, Ojala totesi.

”Riittävä tehtiin tänään ja mestaruus on melkein jo meidän”

”Yksi virhe meille sattui ensimmäisellä puoliajalla. Silloin kun avataan peliä alhaalta, niin voi käydä ja se voi kostautua. Se kuitenkin kuuluu pelitapaan. Vähemmän pelanneet pelaajat onnistuivat ihan hyvin ja he tekivät kentällä niitä asioita mitä me halusimmekin. Pelaajavaihdoilla me haimme lisää vauhtia toiselle puoliajalle ja sekin toteutui. Tyytyväinen olen, riittävä tehtiin tänään ja tällä voitolla on nyt iso merkitys. Tämä on tärkeä voitto meille ja mestaruus on nyt melkein jo meidän”, Ojala muistutti kotiottelun päätyttyä.

Subway-tähdet: Emmi Siren 3, Maja Göthberg 2
Puijo Wolleyn naisten joukkueen palkitsema KuPS-joukkueen paras pelaaja: Maja Göthberg