Subway Kansallinen Liiga: KuPS – Ilves 7-0 (3-0)

Sarjajohdossa etenevä Kuopion Palloseura varmisti runkosarjan ykköspaikan

Subway Kansallista Liigaa johtava Kuopion Palloseura jatkoi voitokasta jyräämistään lauantaisella sarjakierroksella. Tampereen Ilves kukistui 17:nnen sarjakierroksen kotiottelussa suurinumeroisesti maalein 7-0. Monipuolisesti ja vauhdikkaasti hyökännyt KuPS tehtaili hienoja osumia aurinkoisella Väre Areenalla varmistaen runkosarjan voittonsa. Uusi hyökkääjävahvistus Roosa Ariyo oli illan tehokkain pelaaja kolmella osumallaan, kokenut keskikenttäpelaaja Anni-Maija Kauppila osui kahdesti sekä Gentjana Rochi ja Anni Hartikainen osuivat kumpikin yhden kerran. Maalivahti Fanny Söderström torjui melkoisen helpon nollapelin kotijoukkueen täydellisesti hallitsemassa ottelussa.

KuPS aloitti pelin vauhdikkaasti ja Rochi puski pallon Ilveksen ylärimaan jo neljän peliminuutin kohdalla. Hyökkääjä pääsi pian viimeistelemään lataamalla pallon voimalla etualanurkasta sisään: 1-0 (6 min). Ilves oli puolustuskannalla koko ajan ja Ariyo pääsi laukomaan lähietäisyydeltä 2-0 hyökkääjä Aino Krögerin mainiosta tarjoilusta (32 min). Omaa syntymäpäiväänsä viettänyt Hartikainen tykitti upean harhautuksensa jälkeen 3-0 (42 min) ja näissä numeroissa mentiin ottelun tauolle. Rochi teki tämän kauden kymmenennen liigamaalinsa ja Hartikainen teki kauden kahdeksannen liigaosumansa.

Kymmenes peräkkäinen voitettu liigapeli

Ilves sai toisella puoliajalla hetkeksi hyvän otteen peliin, mutta kotijoukkue jatkoi vakuuttavaa jyräämistään loppuun saakka. Hieno ja näyttävä hyökkäyssommitelma päättyi Ariyon toiseen onnistumiseen: 4-0 (52 min), kentälle päässyt Kauppila osui kahdesti lyhyen ajan sisään 5-0 ja 6-0 (74min ja 77 min) ja Ariyo kruunasi hienon hattutemppunsa 7-0 (82 min). KuPS-joukkue voitti nyt kymmenennen peräkkäisen liigapelinsä ja runkosarjan voitto sinetöityi tämän ansiosta.

Päävalmentaja Pauliina Miettinen oli tyytyväinen keltamustan voitontahtoiseen esiintymiseen. ”Hyvä peli meiltä, toisella puoliajalla tapahtui ehkä pieni kymmenen minuutin notkahdus jolloin Ilves pääsi hyökkäämään. Ilves oli tänään ihan OK, me kuitenkin onnistuimme hyvin ja olimme parempia, joten ei voi valittaa. Vastustaja puolusti aika alhaalta ja murtautuminen on silloin aina haastavaa. Me olemme harjoitelleet sitä paljon ja se on aina hyvä treenikohde”, päävalmentaja kuvaili lauantain peliä.

”Runkosarjan voittaminen oli meidän ensimmäinen välitavoitteemme ja se on nyt täyttynyt. Me teimme tänään monta hienoa osumaa ja meillä oli monta maalitekijää. On tärkeää, että monipuolista tulivoimaa on paljon. Tämä oli meiltä hyvää näytöstä ja meillä on niin paljon ratkaisijoita, että kun otat yhden kiinni niin joku muu tekee”, päävalmentaja kiittelee.

KuPS päättää runkosarjapelit viikon kuluttua Vantaalla ja pelaa sen jälkeen Suomen Cupin välieräottelun Tampereella. Syyskuun alussa ohjelmassa on mestareiden liigan alkukarsintaturnaus Tanskassa.

Subway-tähdet: Roosa Ariyo 3, Anni Hartikainen 2, Anni-Maija Kauppila 1