Subway Kansallinen Liiga: KuPS – HPS 6-0 (4-0)

Aino Kröger (2), Lavdije Begolli (2), Wilma Forsblom ja Oona Siren maalinteossa komeassa kotivoitossa

Subway Kansallista Liigaa johtava Kuopion Palloseura jatkaa omaa sarjakauttaan voitontahtoisissa tunnelmissa. KuPS-joukkue esitti keskiviikkoillan kotiottelussaan jälleen parhaimpia ja vahvimpia puoliaan kukistamalla Helsingin Palloseuran maalein 6-0. Komea ja ansaittu kotivoitto tuli suorastaan ylivoimaisen peliesityksen jälkeen ja neljä KuPS-pelaajaa onnistui maalinteossa Väre Areenan hienossa illassa.

KuPS aloitti pelin tehokkaasti iskemällä neljä osumaa ensimmäisen 18 peliminuutin sisään. Hyökkääjä Aino Kröger pääsi tuikkaamaan hienon 1-0-osuman Lavdije Begollin syötöstä (11 min) tehden tämän pelikauden 11:nnen liigamaalinsa. Jatkoa seurasi pari minuuttia myöhemmin, kun hyökkääjä Begolli onnistui puskemaan pallon HPS-maaliin ja tilanteeksi 2-0 (13 min). Begolli viimeisteli tämän kauden kuudennen liigaosumansa. Seuraavalla peliminuutilla Kröger viimeisteli läheltä 3-0 Wilma Forsblomin esityöstä ja Begolli laukoi hetkeä myöhemmin 4-0 Emmi Sirenin syötöstä (18 min). Näissä numeroissa mentiin myös ottelun tauolle.

Ensimmäinen puoliaika oli kuopiolaisten täyttä ylivoimaa ja toinen puoliaika jatkui samoissa merkeissä. Forsblom viimeisteli hienosti 5-0 (55 min) ja Oona Siren sinetöi loppunumeroiksi 6-0 (72 min). Torjuntavuorossa ollut maalivahti Satu Pitkänen sai pelata helponlaisen nollapelin ja liigakauden 19:nnen sarjakierroksen kotiottelu päättyi keltamustiin voitonjuhliin.

”Tämä voitto on pelaajilta hyvä työnäyte tähän kohtaan”

Päävalmentaja Pauliina Miettinen oli tyytyväinen keskiviikkoillan voitokkaaseen peliesitykseen. ”Olen ylpeä pelaajista. Tämä ottelu oli meille odotetusti tämän kauden vaikein pelimme Tanskassa koetun tunteiden vuoristoradan jälkeen. Kunnon focus piti peliin nyt saada ja se myös saatiin. Pelaajat kokosivat itsensä hienolla tavalla ja pelissä oli niitä elementtejä mitä pitikin. Oma peli pyöri ja oikeanlainen flow-tila saatiin päälle. Varsinkin ottelun alku oli meiltä vakuuttava, välillä jalka nousi pois kaasulta mutta se on täysin ymmärrettävää”, päävalmentaja arvioi keskiviikkoillan peliotteita.

Ottelu eteni kuopiolaisten täydessä kontrollissa alusta loppuun saakka ja HPS:n saumat jäivät vähiin. KuPS-joukkue pelaa kaksi seuraavaa otteluaan Helsingissä, sillä ensin edessä on kova liigaottelu HJK:ta vastaan ja sen jälkeen vuorossa on Suomen Cupin loppuottelu, jossa on vastassa jälleen HJK. Miettinen uskoo KuPS:n yltävän parhaimpaansa myös molemmissa Klubi-peleissä.

”Pelikontrollimme oli tänään ihan OK ja tämä voitto on pelaajilta hyvä työnäyte tähän kohtaan. Tarvittava lataus löytyi ja uskon, että viime viikon iso europettymys saatiin hoidettua nyt pois. HJK tulee olemaan meille paljon kovempi mittari, mutta uskon että me saamme tästä pelistä tarvittavan energialatauksen ensi viikonloppua varten”, päävalmentaja totesi.

Otteluisäntä OP Pohjois-Savon parhaiden palkinnot: Aura Nyholm (HPS), Anni Hartikainen (KuPS)

Subway-tähdet: Aino Kröger 3, Lavdije Begolli 2, Wilma Forsblom 1