SUBWAY Kansallinen Liiga: KuPS – HJK 0-4 (0-3)

Tehokas HJK juhli voittoa Kansallisen Liigan värikkäässä kärkikamppailussa

Sarjajohtaja Kuopion Palloseuran liigakausi jatkui sunnuntaina pettyneissä tunnelmissa. Sarjakakkosena oleva Helsingin Jalkapalloklubi aiheutti kuopiolaisille suurinumeroisen kotitappion maalein 0-4. Voitosta voittoon edennyt kotijoukkue ei tällä kertaa yltänyt pelillisesti kaikkein parhaimpaansa ja KuPS-joukkueen piti nyt taipua selvästi tehokkaampien helsinkiläisten edessä Subway Kansallisen Liigan kuudennen sarjakierroksen huippupelissä, jota saapui seuraamaan alkukauden ennätysyleisö 452 katsojaa.

HJK:n Helmi Raijas, Lotta Lindström, Ria Karjalainen ja Daniela Tolonen onnistuivat maalinteossa sunnuntain kärkikamppailussa. Tehoton kotijoukkue jäi tällä kertaa nollille. Sarjataulukon kärki tasoittui nyt, sillä molemmilla kärkijoukkueilla on koossa 15 sarjapistettä kuuden pelatun sarjakierroksen jälkeen. KuPS jatkaa sarjakärjessä paremman maalieronsa perusteella HJK:n jatkaessa kakkossijalla.

HJK iski kolme osumaa ensimmäisellä puoliajalla

Kärkikamppailussa taisteltiin lujaa jokaisesta pallosta ja tiukassa ottelussa jaettiin yhteensä peräti kymmenen varoitusta, mikä on harvinaisen paljon Subway Kansallisessa Liigassa. Klubi pääsi johtoasemaan ensimmäisen puoliajan puolivälissä, jolloin Raijas onnistui viimeistelemään 0-1 (20 min). Jatkoa seurasi parin minuutin kuluttua, jolloin kotijoukkue avasi omaa peliään alhaalla huolimattomasti ja Lindström pääsi rankaisemaan 0-2 (22 min). KuPS joutui siten nopeassa tahdissa takaa-ajajan hankalaan asemaan ja Karjalainen pääsi vielä laukomaan 0-3 vahvan laitanousunsa päätteeksi (41 min). Näissä numeroissa mentiin tauolle.

Taistelu jatkui tiukkana toisellakin puoliajalla. Tehoton KuPS ei onnistunut saamaan mainittavampaa loppukirikavennusta aikaiseksi, sen sijaan Tolonen pääsi sijoittamaan 0-4 kotijoukkueen haparoitua jälleen kohtalokkaasti oman pelinsä avaamisessa (74 min). KuPS-valmentaja Ollipekka Ojala pettyi kotijoukkueen sunnuntaiseen esitykseen. HJK:n prässäävä pelitapa rikkoi kotijoukkueen pelin ja kärkikamppailu päättyi näin ansaittuun lopputulokseen.

Ojala: ”Me emme olleet pelissä kiinni riittävän hyvin”

”Me tiesimme HJK:n prässin ja olimme siihen kyllä valmistautuneet. Pelissä me teimme kuitenkin niitä asioita mitä ei pitänyt ja emme tehneet niitä mitä olisi pitänyt. Peruspelaaminen on kuitenkin ok ja meidän pelitapamme tuottaa joskus tuollaisia virheitä, niistä en ole huolissani. Enemmän olen huolissani intohimon puutteesta ja ero oli tänään iso. Itseluottamuskin hajosi. Lopputulosta pitää kunnioittaa ja HJK ansaitsi tämän voiton”, Ojala totesi.

”HJK otti meiltä omat vahvuutemme pois, emmekä me olleet pelissä kiinni riittävän hyvin. Me hävisimme paljon kaksinkamppailuja ja pallonmenetyksiä tuli paljon. Pelaajien kehonkielikin näytti vähän pelokkaalta eikä vireystila näyttänyt riittävän terävältä. Tauolla me teimme pelillisen muutoksen vaihtamalla topparit toisinpäin, jotta pääsisimme pelaamaan leveämmälle. Se onnistui toisella puoliajalla ihan ok, vaikka pelistä tulikin vähän kaoottista. Iso pettymys tämä on meille kaikille, sarjalle tämä tekee sen sijaan hyvää”, Ojala kuvaili omia tunnelmiaan.

Kuopiolaisten sarjakausi jatkuu ensi viikonloppuna, jolloin edessä on pitkä pelimatka Ahvenanmaalle aina vaarallisen Åland Unitedin vieraaksi