Subway Kansallinen Liiga: KuPS – HJK 0-1 (0-0)

Kuopion Palloseura taipui viime hetkillä tämän sarjakauden ensimmäiseen liigatappioonsa

Kuopion Palloseura ja Helsingin Jalkapalloklubi esittivät tasaväkisen ja jännittävän jalkapallonäytöksen helatorstaina Väre Areenalla. Subway Kansallisen Liigan neljännen sarjakierroksen kärkiottelu eteni maalittomassa tasatilanteessa aina viimeisille peliminuuteille saakka, jolloin HJK onnistui maalinteossa ja tiukkaotteinen taistelupeli päättyi vierasjoukkueen voitonjuhliin 0-1-lopputuloksella. Hienoa ottelutapahtumaa oli katsomassa peräti 738 katsojaa.

Uudistetulla ja aurinkoisella Väre Areenalla nähtiin vauhdikas kärkiottelu kahden laadukkaan huippujoukkueen välillä. Ensimmäinen puoliaika oli tiukkaa pallotaistelua heti alusta alkaen, vaaralliset maalintekomahdollisuudet olivat kuitenkin kovin harvassa sillä viimeiset ratkaisut jäivät vajaiksi ja tauolle mentiin maalittomassa tasatilanteessa. Kuopiolaisilla oli toisella puoliajalla muutama mainio mahdollisuus edetä maalintekoon ja iskeä johto-osuma, riittävää terävyyttä ei edelleenkään löytynyt ja ottelu näytti päätyvän pistejakoon.

Loppuratkaisu tapahtui viimeisten peliminuuttien aikana. HJK onnistui yhden kerran murtautumaan keskeltä kotijoukkueen puolustuslinjan läpi ja hyökkääjä Lilli Halttunen pääsi iskemään pallon kuopiolaismaaliin: 0-1 (84 min). Kotijoukkueella oli tämän jälkeen kymmenisen peliminuuttia aikaa nousta tasoihin, mutta HJK puolusti johtoasemaansa onnistuneesti aina lisäajan viimeisiin sekunteihin saakka päästen juhlimaan maukasta vierasvoittoaan kuopiolaisten omalta kotinurmelta.

Kotijoukkueen pelipäivä päättyi tällä kertaa pettyneissä tunnelmissa. ”Pettymys on tietenkin päällimmäinen tunne juuri nyt. Tässä pelissä molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa ja silloin peli voi kääntyä miten päin vaan. Me emme pysyneet tänään riittävän pitkiä ajanjaksoja pallossa, vaikka tilaa oli ja sitä kautta myös mahdollisuuksia. Maalipaikkoja ei kuitenkaan ollut tässä pelissä niin kovin paljon. Meidän puolustuspelaaminen oli pääosin hyvää”, päävalmentaja Valtteri Kumpuniemi arvioi tiukan liigakamppailun pelitapahtumia.

”Toiselle puoliajalle me muokkasimme hieman omaa puolustuslinjaamme ja se toimi hyvin. Hyökkäyspelissä me emme kuitenkaan onnistuneet toivotusti. Tasainen peli, jossa Klubi oli tänään maalin parempi. Tämä oli siinä mielessä hyvin tyypillinen kärkiottelu, että yksi paikka lopulta ratkaisee”, päävalmentaja muistutti.

KuPS jatkaa tasaisessa sarjataulukossa neljännellä sijalla ja seuraava liigaottelu on edessä jo tämän viikon sunnuntaina, jolloin joukkue matkustaa Myyrmäkeen PK-35 Vantaan vieraaksi.

Subway-tähdet: Emma Santamäki 3, Lotta Kalske 2, Ana Paula Silva Santos 1