SUBWAY Kansallinen Liiga: KuPS – FC Honka 2-0 (1-0)

Anni Hartikainen ja Aino Kröger ratkaisivat kotivoiton tiukkaotteisesta taisteluottelusta

Sarjajohtaja Kuopion Palloseura jatkaa omaa pelikauttaan voitokkaissa tunnelmissa. KuPS-joukkue saavutti sunnuntaina hienon kotivoiton kukistamalla espoolaisen FC Hongan Väre Areenalla. Subway Kansallisen Liigan 11. sarjakierroksen ottelu päättyi 2-0 kuopiolaisten tehopelaajien Anni Hartikaisen ja Aino Krögerin onnistuttua maalinteossa. Hartikainen viimeisteli hienon johto-osuman ensimmäisellä puoliajalla ja Kröger viimeisteli 2-0-maalin toisen puoliajan alussa. Vahvasti pelaava KuPS saavutti näin jo neljännen peräkkäisen voittonsa uuden päävalmentajan Pauliina Miettisen johdolla ja joukkueen asemat sarjataulukon kärjessä vahvistuivat entisestään.

KuPS lähti hyökkäämään täydellä voimalla heti alusta alkaen hankkien nipullisen vaarallisia kulmapotkuja. Pallo osui kertaalleen Hongan ylärimaankin, kunnes Hartikainen täräytti kauniin unelmavedon espoolaisten takanurkkaan Krögerin syötöstä: 1-0 (27 min). Hartikainen viimeisteli näin tämän kauden kuudennen liigamaalinsa nousten maalitilastossa kärjen tuntumaan. Honka pelasi Väre Areenalla erinomaista peliä ja ottelu jatkui hyvätasoisena toisellakin puolikkaalla, jonka alkupuolella Kröger pääsi viimeistelemään 2-0 Gentjana Rochin syötöstä (55 min). Kröger teki tämän kauden seitsemännen liigamaalinsa nousten maalintekijätilaston jaetulle kärkipaikalle yhdessä Wilma Forsblomin ja Jaqcueline Handin (Åland U) kanssa.

Kröger ja Hartikainen olivat keltamustan ratkaisupelaajia sunnuntai-illan tasaväkisessä taistelupelissä. Krögerin (kuvassa) saaliina olivat yksi maali ja yksi maalisyöttö, otteluisäntä PUMAN parhaan pelaajan palkinto sekä kolme RUUTU-tähteä. Hartikainen uurasti väsymättä peliajan alusta loppuun saakka hankkien kaksi RUUTU-tähteä. Koko joukkue pelasi erinomaisen pelin ansaiten hienon kotivoittonsa.

Miettinen: ”Pelaamisessa oli paljon toivottuja elementtejä”

Valmennusjohto ennakoi Honka-pelistä tämän kauden kovinta ottelua ja sellainen tästä myös tuli laadukkaan vastustajajoukkueen ansiosta. ”Kyllä tämä on kovin pelimme tähän mennessä. Honka on työteliäs joukkue, jota ei ole helppo kukistaa. Heillä on selkeä ja vahva henki päällä, jonka voimin he vetävät hyvin. Meidän piti tehdä iso työmäärä ja tämä oli meiltä hyvä ja tiivis peli meiltä”, päävalmentaja Miettinen kuvaili ottelun pelitapahtumia.

”Pelaamisessa oli paljon toivottuja elementtejä ja hyviä maalintekopaikkoja oli myös paljon. Me maltettiin pelata, murtautumista meidän pitää vielä parantaa ja maalintekoon tarvitaan vielä hienosäätöä. Meillä on laaja pelaajamateriaali ja kaikki pelaajat pystyvät tekemään maaleja. Noususuunta jatkuu ja peli menee eteenpäin. Voitot ovat aina hienoja, mutta tärkeintä on se että peli kehittyy. Sen pitääkin kehittyä koko ajan. Pelaamisessa oli tänään vähemmän kuskaamista, jatkossa meidän pitää hioa murtautumismalleja paremmiksi jotta saataisiin enemmän uhkaa vastustajan linjan taakse. Olen tyytyväinen joukkueen peli-ilmeeseen, tämä oli koko joukkueelta hyvä esitys”, päävalmentaja kiitteli ison työmäärän tehnyttä pelaajistoaan.

Otteluisäntä PUMA:n parhaiden pelaajien palkinnot:
KuPS: Aino Kroger
FC Honka: Sofia Manner

RUUTU-tähdet: Aino Kröger 3, Anni Hartikainen 2, Noora Juusela 1