Subway Kansallinen Liiga: JyPK – KuPS 1-4 (0-3)

Valokuva: Kuopion Palloseura Oy

Tuttu tehokolmikko laukoi Kuopion Palloseuran ansaittuun vierasvoittoon Harjun stadionilla

Subway Kansallisessa Liigassa pelaavan Kuopion Palloseuran voittokulku jatkui lauantai-iltana Harjun stadionilla. Tämän illan vierasvoitto ratkesi tuttuakin tutumpien ratkaisupelaajien voimin: tehohyökkääjä Lavdije Begolli viimeisteli entisellä kotikentällään kaksi osumaa, keskikenttäpelaaja Anni-Maija Kauppila laukoi yhden osuman ja Gentjana Rochi teki samoin yhden. Jyväskylän Pallokerhon puolustaja Nea Tenno laukoi kotijoukkueen kavennuksen toisella puoliajalla. Kuopion Palloseura saavutti näin jo viidennen peräkkäisen voittonsa ja liigan runkosarja saapui lauantai-iltana puoliväliinsä.

KuPS hyökkäsi voimakkaasti heti alusta alkaen ja illan ensimmäinen maali nähtiin jo kahden ja puolen minuutin pelaamisen jälkeen, jolloin Begolli pääsi laukomaan näyttävästi 0-1 tehden tämän kauden neljännen liigaosumansa. Pelitapahtumat tasaantuivat vähitellen, kunnes Kauppila pääsi hyvään vetopaikkaan puolen tunnin kohdalla ja laukoi puolustaja Selja Leiwon syötöstä upeasti takanurkkaan 0-2. Rochi pääsi vuorostaan maalintekoon juuri ennen taukoa, kun kuopiolaisten mainio seinäsyöttelykuvio läpäisi JyPK-puolustuksen ja Leiwo pääsi syöttämään päädystä maalin edustalle josta Rochi viimeisteli helposti 0-3 (44 min).

Sinnikkäästi taistellut JyPK onnistui kaventamaan toisen puoliajan alkupuolella. JyPK pääsi iskemään nopealla vastahyökkäyksellä, joka päättyi Tennon onnistuneeseen maalilaukaukseen ja kotijoukkue kavensi 1-3 (60 min). JyPK-puolustaja viimeisteli uransa ensimmäisen liigamaalin. Begolli iski lopussa viimeisen niitin, kun JyPK-maalivahti torjui Kauppilan napakan vedon vain puolittain ja Begolli pääsi nostamaan pallon helposti verkkoon: 1-4 (77 min). Hyökkääjä teki näin tämän kauden viidennen liigamaalinsa.

Mainion ottelun pelannut Leiwo hankki ottelussa kaksi syöttöpistettä. Päävalmentaja Valtteri Kumpuniemi oli tyytyväinen joukkueen peli-ilmeeseen, joka tuotti hienolle voittoputkelle ansaittua jatkoa. ”Ensimmäinen puoliaika oli meiltä laadukas esitys. JyPK oli tehnyt tähän otteluun hyvän vastahyökkäyssuunnitelmansa, joka aiheutti meille vähän haasteita. He toteuttivat sitä tosi hyvin. Aikainen johtomaali tietysti helpotti meidän omaa pelaamistamme ja me saimme pelaamiseen rauhaa. Ensimmäinen puoliaika oli kokonaisuudessaan hyvin meidän hallinnassamme ja hyökkäyspelaaminen oli tosi laadukasta ja taukotilanne 0-3 oli siten ansaittu”, päävalmentaja kuvaili ensimmäisen puoliajan käänteitä.

JyPK onnistui kaventamaan toisen puoliajan alkupuolella Tennon päästyä karkaamaan maalitekoon KuPS-puolustukselta. ”Siinä kohdassa heidän oma pelisuunnitelmansa toimi, juuri tuota he hakivatkin. Siinä me emme puolustaneet riittävän hyvin. Kokonaisuudessaan tämä voitto on kuitenkin ansaittu. Haluamme silti parantaa ja pelata ehjempiä kokonaisuuksia”, Kumpuniemi totesi.

Taitava KuPS-joukkue keräsi yhdeksästä ensimmäisestä sarjapelistään seitsemän voittoa, yhden tasapelin ja yhden tappion yhteismaalein 24-10. Sarjapisteitä on kertynyt 22. ”Isossa kuvassa me voimme olla tyytyväisiä viiteen peräkkäiseen voittoon ja koko kauden alkupuoliskoon. Steppejä eteenpäin on kuitenkin edelleen otettava, sillä meillä on pian edessämme useita paljon kovempia liigapelejä. Nyt me lähdemme kuitenkin kahdeksan päivän mittaiselle harjoitustauolle”, päävalmentaja sanoi.

Subway-tähdet: Ana Paula Silva Santos 3, Lavdije Begolli 2