SUBWAY Kansallinen Liiga: HPS – KuPS 0-4 (0-2)

Valokuva: Miska Savolainen / Mideas

Uusi hyökkääjävahvistus Jada Talley onnistui maalinteossa lauantain KuPS-debyytissään

Subway Kansallista Liigaa johtava Kuopion Palloseura jatkoi vakuuttavaa voittokulkuaan lauantaina Helsingissä. Paloheinässä pelattu 16:nnen sarjakierroksen HPS-ottelu päättyi kuopiolaisten selkeään voittoon 0-4-loppunumeroilla. Hyökkääjä Gentjana Rochi viimeisteli kaksi osumaa HPS:n maaliverkkoon (5 min, 47 min) ja kuopiolaisten uusi amerikkalaisvahvistus Jada Talley onnistui myös maalinteossa omassa KuPS-debyytissään (35 min). Hyökkääjä Aino Kröger viimeisteli toisella puoliajalla 0-4 (79 min). Maalivahti Vera Varis sai pelata helponlaisen nollapelin.

Lauantainen liigaottelu noudatteli monen aikaisemman pelin tuttua käsikirjoitusta. Vahva kuopiolaisjoukkue vei peliä suvereeniin tyyliin vastustajan joutuessa täysin puolustuskannalle ja maalilukemat olisivat voineet revetä paljon suuremmiksikin. ”Tasapainoinen esitys meiltä. Meillä on laaja pelaajamateriaali ja vaihtoehtoja on paljon. Olen todella tyytyväinen siihen, että vaikka pelaajavaihtoja tehdään paljon, pelaamisen taso säilyy edelleen kovana. Loppunumerot suorastaan mairittelevat kotijoukkuetta, sillä paikkoja meillä oli vaikka kymmeneen maaliin. On kokonaan meidän omaa hyvyyttämme, ettei vastustaja saanut nytkään oikein mitään aikaiseksi”, KuPS-valmentaja Ollipekka Ojala analysoi voittopelin avaintekijöitä.

Rochi viimeisteli Paloheinässä tämän liigakauden 18:nnen ja 19:nnen liigamaalinsa, Kröger teki tämän kauden kahdeksannen liigamaalinsa. Talley pelasi HPS-ottelussa 62 minuuttia siirtyen sen jälkeen vaihtoon tehoilla 1+1. ”Olen tyytyväinen hänen debyyttiinsä. Hän on sellainen pelaaja kuin me odotimmekin. Hän pyrkii eteenpäin juoksemalla joko pallon kanssa tai ilman ja hänen vahva eteenpäinmeneminen tuo hyviä vaihtoehtoja meidän pelaamiseemme. Hän on sopeutunut tosi hyvin uuteen joukkueeseen ja on hyvä lisä meidän kokoonpanoomme”, Ojala korostaa.

Päättymäisillään olevaa liigan runkosarjaa on jäljellä enää kaksi ottelukierrosta. Sarjajohtaja KuPS pelaa kaksi jäljelläolevaa runkosarjapeliä omalla kotikentällään kohdaten kovat kilpakumppanit: PK-35 Vantaa saapuu Väre Areenalle lauantaina 13.8. ja HJK saapuu Väre Areenalle lauantaina 27.8.

Subway-tähdet: Gentjana Rochi 3

KuPS: Vera Varis, Liina Nora (83 min Heidi Leppämäki), Gabriella Cuevas, Nanne Ruuskanen, Maja Göthberg (83 min Anna-Stina Simonen), Oona Siren, Emmi Siren, Emma Peuhkurinen, Lavdije Begolli (62 min Aino Kröger), Gentjana Rochi, Jada Talley (62 min Anni Hartikainen)