SUBWAY Kansallinen Liiga: HJK – KuPS 0-4 (0-3)

Aino Kröger (2), Silva Santos ja Gentjana Rochi maalinteossa tiistai-illan maalijuhlissa

Sarjajohtaja Kuopion Palloseura jatkaa omaa liigakauttaan vakuuttavalla tahdilla. Tiistai-iltana oli Helsingin Jalkapalloklubin vuoro taipua vahvasti pelaavien kuopiolaisten edessä. Klubin kotikentällä Bolt Areenalla pelattu Subway Kansallisen Liigan 15:nnen sarjakierroksen kärkiottelu päättyi vierasjoukkueen ansaittuihin voitonjuhliin 0-4-lopputuloksella. Hyökkääjä Aino Kröger upotti kaksi osumaa kotijoukkueen maaliverkkoon, hyökkääjäkollega Ana Paula Silva Santos osui kertaalleen ja hyökkääjä Gentjana Rochi onnistui samoin yhden kerran. Erinomaista jalkapalloa pelaava KuPS-joukkue hankki liigassa jo kahdeksannen peräkkäisen voittonsa vankistaen omaa asemaansa sarjakärjessä.

KuPS aloitti maalinteon 10 peliminuutin kohdalla, jolloin keltapaidoille vihellettiin rankkari Klubin käsivirheen johdosta. Kröger laukoi pilkulta tämän kauden yhdeksännen liigamaalinsa: 0-1. Jatkoa seurasi noin puolen tunnin kohdalla, jolloin maalivahti Fanny Söderström avasi peliä pitkällä maalipotkulla, jonka Lavdije Begolli jatkoi päällä taitavasti eteenpäin. Kröger pääsi puolikentästä karkumatkalle ja laukoi läpiajonsa päätteeksi tämän kauden kymmenennen liigamaalinsa: 0-2 (27 min). Pian tämän jälkeen Kröger keskitti kulmapotkun HJK-maalille ja Silva Santos onnistui sijoittamaan pallon etualanurkasta sisään: 0-3 (30 min). Näissä numeroissa mentiin ottelun tauolle.

Kröger keräsi pelissä tehot 2+1 ja hänet palkittiin parhaana pelaajana kolmella Subway-tähdellä. Begolli hankki kaksi tähteä ja Anni Hartikainen yhden. Maalivahti Söderström piti helposti oman maaliverkon koskemattomana ottelun loppuun saakka. Vaihdosta peliin päässyt maalitykki Gentjana Rochi ehti olla kentällä suunnilleen noin minuutin verran, kunnes pääsi puskemaan Begollin tyylikkäästä nappikeskityksestä tämän kauden kahdeksannen liigamaalinsa: 0-4 (76 min). Joukkueiden välisestä paremmuudesta ei jäänyt minkäänlaista epäilystä ja KuPS hankki näin ansaitun revanssin alkukauden kahdelle tappiopelilleen.

Kaksinkamppailujen voittaminen teki ratkaisevan eron

Päävalmentaja Pauliina Miettinen oli tyytyväinen joukkueen voitokkaaseen ilmeeseen kolmannessa peräkkäisessä vieraspelissä. ”Tämä on ansaittu lopputulos isosta pelistä. Oma pelisuunnitelmamme toimi ihan hyvin, hienot maalit tehtiin ja me olimme kärsivällisiä. Hyvä puolustushalukkuus oli kaikkein miellyttävintä nähtävää, sillä kaikki tekivät töitä joukkueen eteen ja tuplaukset, takaprässit ja syötönkatkot onnistuivat hienosti. Tämä kaikki ilahdutti tänään eniten”, päävalmentaja kiitteli pelaajistoaan.

Åland United jäi lauantaisessa cupin pelissä täysin aseettomaksi ja nytkin kotijoukkueen luoma uhka jäi melko vähäiseksi. ”HJK yritti alussa prässätä, oma puolustuspelimme toimi kuitenkin hyvin ja ratkaiseva ero tuli siinä, että ensimmäisellä puoliajalla me voitimme paljon kaksinkamppailuja. Tasaisessa pelissä on tärkeää voittaa 50-50-palloja ja me teimme niin ensimmäisellä puoliajalla. Kaikki pelaajat onnistuivat tänään hienosti, maalintekijät erityisesti. Pelin loppua pitää saada vieläkin aktiivisemmaksi, HJK-ottelu on aina vaikea peli joten voittoon on syytä olla tyytyväisiä. Oikeanlainen henkinen latautuminen on aina kaikkein tärkeintä, me olimme henkisesti hyvin valmistautuneet tähän otteluun ja se näkyi kentällä”, päävalmentaja iloitsi.

Subway-tähdet: Aino Kröger 3, Lavdije Begolli 2, Anni Hartikainen 1