SUBWAY Kansallinen Liiga: Åland U – KuPS 3-4 (0-2)

Gentjana Rochi ja Aino Kröger (3) maalinteossa Maarianhaminan jännitysnäytelmässä

Subway Kansallista Liigaa johtava Kuopion Palloseura jatkoi upeaa voittokulkuaan lauantaina Ahvenanmaalla. Viime vuoden mestarijoukkueen Åland Unitedin ja sarjajohdossa olevan KuPS:n välisestä ottelusta muodostui jälleen kerran poikkeuksellisen värikäs jännitysnäytelmä, joka ratkesi vasta viimeisillä mahdollisilla hetkillä. Hyökkääjä Aino Krögerin illan kolmas osuma ratkaisi arvokkaan vierasvoiton kuopiolaisille ja katkaisi samalla Unitedin viimeisetkin matemaattiset mahdollisuudet mestaruuden uusimiseen. Huippujännittävä mestaruustaistelu tiivistyy näin Kuopion Palloseuran ja Tikkurilan Palloseuran väliseksi kaksinkamppailuksi, kun sarjakautta on jäljellä enää kolme ottelukierrosta.

Begollin ja Rochin sadannet liigaottelut

KuPS siirtyi johtoasemaan ensimmäisen puoliajan lopussa Krögerin viimeisteltyä 0-1. Sadannen liigaottelunsa pelannut Rochi teki taukonumeroiksi 0-2. Kröger teki illan toisen osumansa tunnin kohdalla vieden kuopiolaiset jo kolmen maalin etumatkalle. Sitkeästi taistellut United laittoi kaiken peliin ja nousi tasoihin seuraavan kahdenkymmenen peliminuutin aikana. Kärkiottelu näytti päättyvän pistejakoon, kunnes Kröger kruunasi mahtavan iltansa kolmannella osumalla ja hattutempulla. Hyökkääjä Lavdije Begolli pelasi lauantaina myös oman hienon juhlaottelunsa saavuttaen sadan pelatun liigaottelun rajan.

United kävi heinäkuussa ryöstöretkellä Kuopiossa vieden sarjapisteet mukaansa 2-3-lopputuloksella. Nyt oli kuopiolaisten vuoro saavuttaa maukas revanssi vaativasta vierasottelusta. Lopputulos merkitsee valtikan omistajan vaihtumista, sillä Suomen mestaruus menee tänä syksynä uuteen osoitteeseen. KuPS on ollut erittäin vahva koko kauden ja osoitti voimansa jälleen tämän illan pelissä.

”Todella tärkeä voitto, sitä täältä lähdettiin hakemaan ja sen me saimme. Åland on vaarallinen joukkue, jolle ei kannata antaa ylimääräisiä maalipaikkoja. Sen me saimme tänään nähdä ja he pääsivät rokottamaan meitä meidän omista virheistämme. Tyytyväisinä voimme lähteä täältä kotimatkalle kolmen pisteen kanssa”, ottelun parhaana pelaajana palkittu Kröger totesi.

”Pelaajat tekivät huikean työn voiton eteen”

”Tämä peli oli tänään kuin sirkusta. Ensimmäisellä puoliajalla me kontrolloimme peliä hyvällä puolustamisella ja maalit tehtiin vastahyökkäyksillä. Kaikki oli kontrollissa. Toisella puoliajalla me päästimme Unitedin mukaan peliin helpoilla maaleilla. Kontrolli meni ja United sai hyvän flow’n päälle. Lopussa me teimme kulmasta 3-4. Åland on tosi vaikea joukkue meille, se otti tilan ja ajan pois ja pelasi nyt parhaimman ottelunsa meitä vastaan”, KuPS-valmentaja Ollipekka Ojala arvioi jännityspelin värikkäitä käänteitä.

”Pelaajat tekivät huikean työn voiton eteen. Åland on vahva porukka kotonaan ja pelaa omilla vahvuuksillaan hyvin. Tilanteenvaihdoista ja erikoistilanteista he tekivät maalinsa kuten me etukäteen tiesimmekin. Kyllä tämä on tämän kauden makein voitto”, Ojala iloitsi upean lopputuloksen jälkeen.