Subway Kansallinen Liiga: Åland U – KuPS 0-2 (0-2)

Tehohyökkääjät Aino Kröger ja Gentjana Rochi maalinteossa sunnuntai-illan sarja-avauksessa

Subway Kansallisessa Liigassa
pelaava Kuopion Palloseura aloitti kuudennen liigakautensa tänään sunnuntai-iltana Maarianhaminassa. Wiklöf Holding Areenalla pelatussa avausottelussa oli vastustajana kova kotijoukkue Åland United, joka kukistui vahvasti pelanneiden kuopiolaisten edessä maalein 0-2. Kuopiolaisten tähtihyökkääjät Aino Kröger ja Gentjana Rochi onnistuivat maalinteossa ensimmäisellä puoliajalla ja nämä kaksi osumaa riittivät vierasvoittoon Unitedin kotinurmella.

Kröger pääsi viimeistelemään komean johtomaalin, kun ottelua oli pelattu 11 minuuttia. Maalivahti Meri Hämäläisen pelinavaus aloitti nopean ja suoraviivaisen vastahyökkäyksen, jossa Kröger pääsi keskialueelta karkumatkalle ja viimeisteli hallitusti 0-1 keskikenttäpelaaja Anni-Maija Kauppilan syötöstä.

Rochi viritteli omaa näyttävää kaukolaukaustaan ensimmäisellä puoliajalla muutamaan otteeseen ja onnistui myös viimeistelyssä puolen tunnin kohdalla, jolloin komea kaukoveto noin 22 metristä upposi Unitedin maaliverkkoon ja KuPS siirtyi 0-2-johtoon Krögerin syötöstä. Näissä numeroissa mentiin ottelun tauolle ja 0-2 jäi myös lopputulokseksi, sillä toinen puoliaika taisteltiin maaleitta.

Kuopiolaisten uudet pelaajavahvistukset Meri Hämäläinen, Tao Stark, Kaela Hansen, Aada Nurmi ja Eerika Appelqvist pääsivät sunnuntaina tekemään omat KuPS-debyyttinsä virallisessa ottelussa. Hämäläinen piti oman maaliverkkonsa puhtaana loppuun asti torjuen ensimmäisen nollapelinsä KuPS:ssa. Kröger palkittiin parhaana pelaajana kolmella RUUTU-tähdellä ja Rochi hankki yhden tähden.

Ansaittu vierasvoitto tasapainoisella ja hallitulla 90 minuutin peliesityksellä

Voimakkaasti uudistunut KuPS-joukkue esitti Maarianhaminassa hyvää ja kypsää pelaamista. Syöttöpeli onnistui mallikkaasti koko illan ajan ja kotijoukkue joutui heti alussa takaa-ajajan epäkiitolliseen asemaan. Unitedillakin oli ottelussa omat hyvät tilaisuutensa, mutta KuPS-alakerta puolusti tilanteet pois yksi kerrallaan edeten ansaittuun vierasvoittoon.

Päävalmentaja Valtteri Kumpuniemi oli tyytyväinen oman joukkueensa peli-ilmeeseen sunnuntaisessa sarja-avauksessa. ”Tämä on tosi hyvä ja ansaittu voitto meille. Ensimmäisen puoliajan alkuun peli oli tosi tasainen ja molemmilla joukkueilla oli omat hetkensä. Meillä oli kuitenkin pallo ehkä enemmän ja me onnistuimme pääsemään johtoon Aino Krögerin maalilla. Muutaman kerran me yritimme vähän kauempaakin ja Rochi vuorostaan onnistui. Puoliajan loppua kohden peli oli meidän hyvässä kontrollissa ja Åland pääsi koko ottelun aikana todella vähän meidän boksiin”, päävalmentaja arvioi ensimmäistä 45-minuuttista.

Toinen puolikas oli vieläkin selvemmin kuopiolaisten hyvässä hallinnassa, eikä sitkeästi taistellut United pystynyt uhkaamaan vierasvoittoa oikeastaan millään merkittävällä tavalla. ”Toinen puoliaika oli meiltä vieläkin suvereenimpaa pelaamista. Kypsä esitys, me pidimme palloa paljon hallussa ja vaikeat hetket me puolustettiin kypsästi pois ja saatiin oma peli jälleen nopeasti takaisin omaan hallintaan. Voitto haluttiin hoitaa kotiin ja peli sarja-avauksessa oli sellaista kuten me etukäteen toivoimmekin. Me olemme tosi tyytyväisiä kauden aloitukseen ja pelaamisen tasoon”, Kumpuniemi kiitteli voittoisaa joukkuettaan.

RUUTU-tähdet: Aino Kröger 3, Gentjana Rochi 1

KuPS: Meri Hämäläinen, Kaela Hasen, Liina Nora, Emma Santamäki, Niitty Hahl (68 min Eerika Appelqvist), Tao Stark, Anni-Maija Kauppila (82 min Saga Kaikkonen), Ana Paula Silva Santos, Gentjana Rochi, Lavdije Begolli (68 min Aada Nurmi), Aino Kröger