Simo Valakari on vuoden valmentaja Pohjois-Savossa!

Kuopion Palloseuran päävalmentaja Simo Valakari palkittiin Pohjois-Savon vuoden valmentajana Pohjois-Savon Urheilugaalassa.

Kaudelle 2021 KuPS:n päävalmentajaksi astuneen Valakarin kädenjälki on näkynyt KuPS:n pelaamisessa vaikuttavalla tavalla. Kausi 2021 olikin Valakarin luotsaamalta KuPS-joukkueelta menestys, kun keltamusta voitti Suomen Cupin ensimmäistä kertaa sitten vuoden 1989. 

Cup-voiton lisäksi KuPS pelasi upean Veikkausliiga-kauden sijoittuen sarjassa toiseksi vain pisteen erolla mestarijoukkue HJK:iin. Kesän europeleissä KuPS liekehti ja oli yhden otteluparin voittamisen päässä Konferenssiliigan lohkovaiheesta.

Valakari itse oli otettu saamastaan kunnianosoituksesta.

”Olen todella otettu tästä kunniasta. Varsinkin kun tiedämme, kuinka kova taso ja urheilukulttuuri täällä Savossa on. Alueella on paljon huippuvalmentajia ja taustatekijöitä, sekä tietenkin lukuisia huippu-urheilijoita”, Valakari tunnustaa.

KuPS:n menestyksen taustalla on valtava työmäärä ja Valakari jakaa kiitosta myös valmennusryhmälleen, lähipiirilleen, sekä pelaajilleen.

”Kukaan ei voi saada yksin asioita aikaan, vaan tarvitaan hyvä yhteisö, hyvät ystävät ja ammattitaitoiset ihmiset ympärillä. Valmennusryhmässämme on huippuosaamista ja pelaajat kentällä ovat tehneet valtavasti töitä asioiden eteen”, Valakari kiittää.

Valakarin alaisuudessa KuPS myös teki Veikkausliigan historiaa lauantaina 9.4.2022, jolloin KuPS voitti vieraskentällä Ilveksen. Voitto oli KuPS:lle 23. peräkkäinen tappioton ottelu Veikkausliigassa, mikä on sarjan uusi ennätys.